Banja LukaPolitika

(VIDEO)Na Duhove umjesto srpskih kočija Stanivuković doveo pola Federacije na čelu sa Miladom

Jedan od najvećih hrišćanskih praznika Duhovi svečano je obilježen u Banjaluci. Gradonačelnik organizovao, gradonačelnik doveo goste i to one iz Federacije. Srpska tradicija je tako postala “federalna” jer kočije i fijakeri koji su došli iz drugog entiteta sigurno ne pripadaju srpskoj, a ni banjalučkoj tradiciji.

Banjaluka je tako 25. juna proslavila praznik Duhovi u organizaciji Grada Banjaluka. Defile kočija, defile tradicije i defile Federacije. Tako su na srpskom prazniku gosti bili fijakeri, kočije i kočijaši iz Federacije BiH. Gradonačelnik u tome ne vidi ništa sporno jer i zašto bi, kad on prvi rado koketira s drugim entitetom, te je tako jedna od glavnih uzdanica i njegova savjetnica, inače “federalna strana Banjaluke” Milada Šukalo došla baš iz Federacije BiH, tačnije iz Konjica, a bila je i na listi Stranke za BiH Harisa Silajdžića.

Tako se Šukalova rado provozala kočijom iz Federacije BiH, baš kao da je Banjaluka njena “babovina”.

Za to vrijeme gradonačelnik Banjaluke jahao je konja i pričao o srpskoj tradiciji, dok su te iste kočije iz Federacije BiH vozile ulicama Banjaluke na jedan od najvećih srpskih praznika “Duhovi”.

Da su u Republiku Srpsku svi dobrodošli, to se odavno zna, ali je jako čudno i prije svega bezobrazno da na dan Grada, na Duhove, neko iz Federacije se baškari po glavnom gradu Srpske, dok za to vrijeme Srbi u Sarajevo jedva da mogu i kafu popiti na miru, a kamoli učestvovati u obilježavanju neke bitne manifestacije glavnog grada Federacije BiH.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button