Politika

Vlada nastavlja da imenuje beskonačne vršioce dužnosti

Vlada Republike Srpske nastavlja sa praksom beskonačnog imenovanja vršilaca dužnosti u javnoj upravi.

Samo na jednoj, 68. sjednici, Vlada RS je donijela šest odluka o razrješenjima v.d. direktora ili članova raznih odbora, da bi ih opet imenovala, naravno kao v.d. Dakle, bez konkursa.

Tako su razriješili pa imenovali članove Upravnog odbora Studentskog centra „Nikola Tesla“ Banjaluka i Studentskog centra u Lukavici.

Vladimir Glišić je razriješen s funikcije pomoćnika direktora – glavnog republičkog inspektora za rad u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, a potom postavljen na isto mjesto na period od 90 dana.

Ista sudbina zadesila je i Milorada Narića, v.d. pomoćnika direktora u Inspektoratu RS, kao i Darka Banjca koji je još prije četiri godine prvi put imenovan na mjesto v.d. direktora „Mlječanice“. Ovaj put mu je mandat pridužen na dva mjeseca ali nema sumnje da će nakon toga uslijediti novi v.d. status.

Đorđe Radić razriješen je pa opet imenovan za v.d. direktora Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac, Goran Mitrović na mjesto v.d. direktora Studentskog centra Zvornik…, piše Srpskainfo.

(BN) Foto: BN

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button