RegionHronika

Vučić poručio: Nećemo imati milosti prema teroristima u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se medijima nakon posete povređenom pripadniku Žandarmerije u današnjem terorističkom aktu na Dedinju.

– Obišli smo Miloša Jevremovića, on je potpuno svestan. Operacija je uspešno obavljena. Zahvaljujući veštini i samokontroli spasao se. Iz kese i iznenada je Salahudin Žujović ispalio strelu i pogodio u vrat Miloša Jevremovića. On je vešto ali na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu – kazao je predsednik.

Ističe da je važno što se žandarm uzdržao od vađenja strele iz vrata.

– Za jednim licem koje je na teritoriji Srbije se traga. Po istom principu je poput Salahudina se time rukovodi, to su neki teroristički izdanci. Oni su bili praćeni, možda je sedam ili osam dana bilo potrebno da budu uhapšeni. Ali očigledno je da su ranije krenuli u akciju – kaže on.

Znamo da je jedan terorista došao da poseti majku, otkrio je predsednik, i nakon toga mu se izgubio trag.

– Mi akciju nastavljamo, garantujemo sigurnost i bezbednost svim građanima. Ja čestitam svim komandirima žandarmerije i policije, tako su dobro obučeni. Čestitam i ministru, čestitam na izuzetnom ponašanju žandarma Miloša Jevremovića. Biće odlikovan čim izađe iz bolnice – istakao je predsednik.

Oni su praćeni zbog nelegalnih aktivnosti, a da su postojali dokazi da kreću u napad, bili bi odmah uhapšeni.

– A da smo ih ranije uhapsili, onda bi se žalili novinari, i tražili bi da im se isplati naknada. Sada se nastavljaju akcije, da naše ulice budu sigurne. Sada ih lovimo sve, i to je pitanje trenutka i tehnike.

Znamo imena i sve drugo, nastavićemo taj posao, i obavićemo ga. Važno je da je naš junak Miloš živ, na ponos svojoj porodici, i pokazao je kako se reaguje. Nećemo imati milosti prema terorizmu u Srbiji – naglasio je Vučić.

(Kurir) Foto: RTS

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button