Politika
Aktuelno

ZAVRŠEN KONKURS Stiglo šest prijava za mjesto direktora SIPA

Na konkurs za direktora SIPA koji je objavljen prije 15 dana, a koji je raspisao Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH, ukupno se prijavilo šest kandidata.

Prijave za konkurs, zvanično, okončane su u subutu, 22.juna, dok je moguće da stigne još neka od prijava poštom.

Nezavisni odbor Parlamenta BiH, pristigle prijave, otvorit će na sjednici koja je planirana za juli.

Tada će zvanično biti poznato ko se sve prijavio na konkurs za izbor direktora SIPA s obzirom da su prijave dostavljene u zatvorenim kovertama.

Ono što je za sada sigurno jeste da će mjesto direktora SIPA pripasti Srbinu, s obzirom da je na čelu Granične policije BiH Hrvat, na čelu OSA Bošnjak kao i u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.Saznajemo da se, a što smo prošle sedmice i objavili, na konkurs prijavio još uvijek aktuelni direktor Darko Ćulum.

Četverogodišnji mandat Ćulumu istječe 14. jula, a on ima pravo na još jedan na čelu ove institucije.

Osim njega, prijavu ju navodno poslao i  Ljubiša Pandurević, aktuelni načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA.

U igri su i Slobodan Radinković (načelnik PU Doboj), Boro Šarić (načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u MUP-u RS).Inače, Nezavisni odbor Parlamenta BiH praktično provodi kompletnu proceduru izbora direktora SIPA od kontrole prijava pa do intervjua, na osnovu čega sastavlja rang listu uspješnih kandidata i dostavlja je ministru bezbjednosti BiH, na čiji prijedlog Savjeta ministara BiH i imenuje direktora, piše Avaz.

(Srpska info)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button