HronikaRegion

Žena napadača prije tri dana napustila Srbiju

Besa (26) rođena u Beranama, supruga teroriste Miloša Žujovića, napustila je Srbiju prije tri dana.

Ona je 27. juna otišla za Crnu Goru, saznaje Blic.

Za sada se ne zna pouzdano da li je znala za teroristički plan supruga, odnosno da li je saučesnica u terorističkom napadu muža na izraelsku ambasadu u Beogradu.

Prema saznanjima Blica, MUP Srbije zatražio je od crnogorske policije privođenje i ispitivanje Žujovićeve supruge.

Miloš Žujović koji je po prelasku u islam uzeo ime Salahudin sa suprugom je živio u Novom Pazaru.

Kako saznajemo, oni imaju jednog sina N. Ž. koji će 4. jula napuniti godinu dana. Prema informacijama koje se još provjeravaju, a kojima raspolaže srpski MUP, Besa Žujović je trudna.

U stanu koji su iznajmljivali u Novom Pazaru, osim smeća, pronađene su i pelene.

Besa je rođena muslimanka. MUP Srbije objavio je juče fotografiju teroriste Miloša Žujovića i Bese koja je napravljena 11. marta u Upravi za strance prilikom njene prijave boravka. Besa je potpuno pokrivena i nosi nikab, koji ima samo otvor za oči.

Ova vrsta odijevanja u koju spada i burka u kojoj su i oči prekrivene velom zabranjena je u pojedinim evropskim zemljama. Posljednja u nizu to je uradila Švajcarska prošle godine u septembru. Prve države u Evropi koje su zabranile nošenje 2011. su Francuska i Belgija, a potom Bugarska, Austrija, Danska.

Kako je Blic pisao, terorista Miloš Žujović, i ranije je bio poznat po nasilničkom ponašanju, naime, po svjedočenju Mersihe G, majke bolesnog djeteta iz Rožaja, Žujović ju je napao u autobusu na liniji Beograd – Bar.

Nasilnik

Mersiha G. je opisala da ju je Žujović udario, iako je bila sama sa djecom, a potom je prijetio da će se “igrati sa njihovim glavama”.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić donio je odluku poslije jučerašnjeg terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa bezbjednosnih prijetnji od terorizma. Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mjere kako bi osigurali bezbjednost i sigurnost građana – stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu MUP-a.

Policija je juče uhapsila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje na terorističko udruživanje zajedno sa ubijenim napadačem Milošem Ž., nakon napada na pripadnika Žandarmerije samostrijelom ispred Ambasade Izraela u Beogradu. Despotović nije prvi put hapšen zbog planiranja terorističkog napada.

Podsjećamo, Žujović je juče oko 11 sati samostrijelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož.

Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrijelom, operisan je u Urgentnom centru gdje mu je iz vrata izvađena strijela i nalazi se u stabilnom stanju.

(Blic) Foto: Blic/Ustupljena fotografija

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button