RegionBiznis
Aktuelno

5G sljedeće godine u Srbiji

BEOGRAD – Generalni direktor Telekoma Srbije, Vladimir Lučić izjavio je da će korisnici od ove nedjelje moći da koriste 5G tehnologiju u Njemačkoj, dok će u Srbiji ta tehnologija biti puštena sljedeće godine.

On je rekao da je tom tehnologijom već prekrivreno preko 50 odsto teritorije Crne Gore i da će svi oni koji budu ljetovali u toj zemlji moći da probaju “moćnu 5G mrežu”.

Mi ćemo da napravimo stvarno izvrsnu kvalitetnu 5G mrežu i svi su nas prepoznali kao najbitnijeg operatera zapadnog Balkana za razvoj 5G-a. Mi smo spremni vrlo brzo ćemo tom mrežom da pokrijemo teritoriju Srbije”, rekao je Lučić za televiziju “Happy”.

On je naglasio da će 5G mreža i vještačka inteligencija biti glavni nosioci budućeg razvoja u sljedećih 15 godina i one će jedna drugu dopunjavati, jer će, kako je objasnio 5G putem raznih senzora komunikacije omogućiti primjenu vještačke inteligencije u različitim industruijskim granama.

Do Expa 2027, mi ćemo uraditi kvalitetno pokrivanje 5G u Srbiji”, rekao je Lučić.

On je pozvao i mlade ljude da se bave vještačkom inteligencijom jer, kako je naglasio tu postoji niz ideja i to će biti osnova razvoja čitavog industrijskog svijeta.

(Capital,ba)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button