Politika
Aktuelno

SDS tvrdi da se SNSD upetljao u sopstvene laži. Izborni zakon Srpske ostaće mrtvo slovo na papiru

SNSD se potpuno zapetljao u sopstvene laži. Nekada su znali da “smisleno lažu” a sada im polagano i laž izmiče kontroli.

Našli su i novu marionetu  u liku mlađanog  ministra finansija BiH Srđana Amidžića koji tvrdi da nije potpisao ono što jeste potpisao – Instrukciju o privremenom finansiranju institucija BiH, poručio je danas Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke. 

“Naravno, našli su i krivca za svoje laži a to je, naravno, Srpska demokratska stranka i opozicija iz Republike Srpske. Zašto Srpska demokratska stranka? Pa zato što nas se najviše plaše i zato što znaju da nas ne mogu pobijediti ni u Semberiji ni u Posavini, ni na Romaniji, posebno ne u Tesliću a ponajviše ih boli što im se u još nekim opštinama u kojima su do sada imali vlast smiješi poraz”, poručio je Miličević.

On poručuje SNSD-u da ne mogu pobijediti SDS ni po jednom izbornom zakonu -ni po “Šmitovom”, ni po Izbornom zakonu Republike Srpske, ni po onom Izbornom zakonu koji pripremaju sa svojim partnerima u vlasti na nivou BiH.

“Srpska demokratska stranka ni sa kim ne trguje kad je interes Republike Srpske u pitanju za razliku od vas iz SNSD-a. Nikada, pa ni sada nas nisu pokolebale ni sankcije ni gašenje računa i to dokazujemo istinom i djelima za razliku od vas koji se ‘dokazujete’ lažima”, navodi Miličević. 

Pa zar Milorad Dodik, pita Miličević, nije javno na televizijijskom nastupu nudio dvije milijarde i dio teritorije Republike Srpske Federaciji BiH za navodno “razdruživanje”?

“I on kao takav optužuje Srpsku demokratsku stranku da dogovara s Bošnjacima podjelu  opština i gradova putem izbora pod kontrolom CIK-a. Naravno da je za SNSD sva ta priča alibi za njihovo učešće na izborima da pokažu biračima da su oni primorani iz ‘patriotskih’ razloga da prihvate Šmitov nametnuti zakon”, ističe Miličević i dodaje: 

“Ne treba zaboraviti da je Izborni zakon Republike Srpske već usvojila Narodna Skupština Republike Srpske. Zašto ga ne sprovoditi? Zašto ni jedan član opštinskih i gradskih izbornih komisija u Republici Srpskoj nije na poziv Milorada Dodika dao ostavku? Naprotiv, tražili su od CIK-a popunjavanje OIK-a novim članovima.

Ostavke su podnijeli samo članovi Republičke izborne komisije RS! Sada je sasvim sigurno da će i ovaj zakon kao i mnoge druge odluke i zakoni koje je NSRS izglasali, ostati samo mrtvo slovo na papiru i poslužiti SNSD-u samo za ulog u kockanju sa interesima Republike Srpske a radi  njihove lične koristi”, zaključio je Miličević.

(BN) Foto: Arhiva 

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button