Svijet
Aktuelno

Šojgu više nije ministar odbrane, evo ko je novi

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je imenovanje Andreja Belousova za ministra odbrane.

“Savet Federacije primio je kandidate koje je predložio predsednik Rusije Vladimir Putin za funkcije šefova niza federalnih ministarstava i resora. Za ministra odbrane predložen je Andrej Removič Belousov” , navodi se u saopštenju, prenosi Ria.ru,

Prema saopštenju, prenosi Tanjug, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zadržaće poziciju.

Novoizabrani ruski premijer Mihail Mišustin podneo je u subotu Državnoj dumi predlog kandidata za ministare u njegovoj vladi, izuzev za ministre iz sektora bezbednosti i spoljnih poslova. 

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak ukaz o ponovnom imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije.

Prema ukazu, Mišustin će imati deset zamenika, uključujući jednog prvog potpredsednika vlade, jednog potpredsednika vlade – opunomoćenog predstavnika predsednika države u Dalekoistočnom federalnom okrugu i jednog zamenika premijera, odnosno predsednika Kabineta ministara, prenosi TASS.

Nakon što je Putin u utorak položio zakletvu i preuzeo novi, peti predsednički mandat, ruska vlada je, u skladu sa Ustavom Ruske Federacije, podnela ostavku. 

Izvor
Bn portal

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button