Hronika
Aktuelno

Teretni voz naletio na traktor u Modriči, nema povrijeđenih

Teretni voz “Željeznica Republike Srpske” /ŽRS/ danas je na pružnom prelazu u Modriči naletio na traktor koji nije poštovao saobraćajnu signalizaciju, ali povrijeđenih nije bilo, rečeno je Srni iz ove kompanije.

Udes se dogodio u 12.25 časova na pružnom prelazu na ukrštanju između Koprivne Gornje i Vranjaka. Pričinjena je šteta na traktoru, ali i na lokomotivi.

Iz “Željeznica” ističu da je mašinovođa postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i kočio, ali se udes nije mogao izbeći.

Ovaj prelaz osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Na lice mjesta su pored službe Hitne pomoći izašli i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje ŽRS.

Iz ŽRS su ukazali na važnost da vozači poljoprivredne mehanizacije, kao i svi ostali učesnici u drumskom saobraćaju pri svakodnevnom prelasku preko pruge budu maksimalno oprezni i odgovorni, poštujući saobraćajnu signalizaciju.

Svim učesnicima u saobraćaju upućen je apel da poštuju saobraćajnu signalizaciju pri prelasku preko pruge, bezbjedno se zaustave ispred pružnog prelaza, sačekaju da voz prođe i tek tada nesmetano nastave vožnju.

Izvor
Srpskacafe

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button