Politika
Aktuelno

Vlast obmanjivala narod, idu na izbore po Šmitovom zakonu

Vijest da SNSD izlazi na lokalne izbore po Šmitovom zakonu pokazuje da vlast nije ni imala stvarnu namjeru da izbore organizuje po Izbornom zakonu Republike Srpske. Ovim potezom, ustvari su priznali Šmita, poručeno je u emisiji “Izazovi” BN TV.

Izlazak na izbore po Šmitovom zakonu dokazuje da je vlast obmanjivala narod, kaže potpredsjednik PDP-a Ljubiša Krunić.

“Rekli su da je Šmit njemački turista d neće poštovati njegove odluke. Očigledno hoće. Da se sada hitno krene u sve procedure koje treba sprovesti da bi se glasalo po Izbornom zakonu Republike Srpske ne može se stići do avgusta mjeseca. Znači, rokovi su već probijeni”, objašnjava Krunić.

“Oni će izaći na izbore po Šmitovom zakonu i time će priznati Šmita, jer zašto izlazite na izbore po nečijem zakonu ako ga ne priznajete”, kaže politički analitičar Velizar Antić.

Režim, konkretno Milorad Dodik, priznaje visokog predstavnika, što dokazuje i pojavljivanjem na Sudu BiH, kaže narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta Radislav Dončić.

“On očigledno igra igru. Kad je u pitanju izborni zakon, rečeno je prije dvije – tri godine,  da treba mijenjati izborni zakon. Pa ne mogu ga mijenjati jer bi zapravo sjekli granu na kojoj sjede. Kako će mijenjati nešto kad izbore kradu redovno i održavaju se na vlasti”, ističe Dončić.

Na vlasti se održavaju i podizanjem tenzija, ratnohuškaćkom retorikom, čime ustvari žele skrenuti pažnju sa rješavanja stvarnih problema građana.

Vlast vodi RS tamo gdje ne treba, ali ima mogunosti za promjene, poručeno je u emisiji “Izazovi” BN TV.

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button