Društvo

“Žao mi je što živim u ovakvoj državi” Rekla je majka dječaka(4) koji je izbačen iz državnog vrtića

Nakon pola godine konstantnog boravka u državnom vrtiću “Plavi čuperak” u Banjaluci, četvorogodišnji dječak izbačen je pod izgovorom da je nemiran i da treba asistenta.

Prošle godine 13. oktobra roditelji su kao i svaki dan došli po dijete, gdje im je rečeno da dječak (4) može ići u vrtić do kraja te sedmice, dok će mu već u ponedeljak biti zabranjen ulazak ukoliko roditelji ne nađu asistenta koji će biti uz njega tokom boravka.

U tom momentu, zbog teže finansijske situacije, roditelji su ponudili da oni budu to vrijeme uz njega ipruže pomoć, gdje je taj prijedlog odbijen, te su bili primorani izvesti dječaka iz vrtića.

– Pomoćnik direktora vrtića ponudila je da će oni naći asistenta, i da će se potruditi da grad finansira troškove, međutim, od toga nije bilo ništa, nakon samo 2 dana suprug i ja dobili smo poziv da dođemo u Centar za predškolsko da bismo napisala izjavu sa kojom nismo bili saglasni – rekla je Dijana Pavić, majka dječaka.

Prema njenim riječima, bili su upućeni u cjelokupnu situaciju na samom početku, da on ide logopedu, da slabije razumije, ali bez većih smetnji.

-I sama sam rekla ako potvrdi resorni centar za oštećeni sluh i govor da je dijete za kategorizaciju, ja ću se javno izviniti, a ne da opservaciju vrše zaposlene radnice vrtića. On sada ide u privatni vrtić gdje se snalazi odlično, bez problema, ali to je za njega bila promjena, nije lako objasniti djetetu da ga tete u vrtiću ne žele – rekla je Dijana, majka dječaka.

Međutim, da situacija bude gora, stigla im je opomena pred tužbu da duguju 350 KM za neplaćena 3 mjeseca (novembar, decembar i januar) koja su bila nakon izbacivanja dječaka iz vrtića.

-Izgovor je bio da nismo prekinuli ugovor, te da smo to uradili nakon ta tri mjeseca – govori Dijana, ogorčena ovakvim postupanjem upravnika Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Od nadležnih u ovom centru nismo dobili odgovor u vezi pomenute situacije.

-Žao mi je što živim u ovakvoj državi, žao mi je što moje dijete odrasta u ovoj državi, ako niste nekomepriklonjeni, niste ničiji – zaključila je Pavić.

(Srpskainfo)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button