RegionDruštvo

Bio u kontaktu sa TERORISTOM: Saučesnik Igor Despotović u PRITVORU

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 1. jula donio rješenje kojim je prema okrivljenom Igoru Despotoviću odredio pritvor, koji mu po tom rješenju može trajati najduže 30 dana.

Igor Despotović je uhapšen u subotu zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, koji je toga dana napao žandarma Miloša Jevremovića ispred Ambasade Izraela i pogodio ga strijelom u vrat.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda, piše Blic.

Pritvor za Igora Despotovića je određen, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom Igoru Despotoviću na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela terorističko udruživanje.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rješenja.

(Srpskainfo)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button