DruštvoPolitika

“Da li je budžet rezervisan samo za potomke dezertera?”

Da je režim u Republici Srpskoj spreman na sve odavno je jasno, ali u svrhu predizborne kampanje zloupotrijebiti i d‌jecu poginulih boraca, previše je čak i od njih”, poručuje narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta, Radislav Dončić, reagujući na inicijativu  ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Daninela Egića, da se u narednih 10 dana ponudi posao d‌jeci poginulih boraca i to samo u Banjaluci. 

,,Kao da sama inicijativa nije dovoljno ponižavajuća, ministar kaže da će posao ponuditi onima koji se izjasne da žele da rade, sugerišući tako da postoje neki koji to ne žele. Uz to ,,poslovne ponude” će se realizovati preko Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, dakle ne u javnom sektoru, i samo za nekvalifikovane i  kvalifikovane radnike i one sa srednjom stručnom spremom”, ističe Dončić i pita:
 
,,Šta je, ministre, sa d‌jecom naših palih saboraca koji su završili fakultete? Za njih nema mjesta u Republici Srpskoj? Zašto za potomke onih koji su dali život za Republiku Srpsku nema mjesta u javnom sektoru? Da li je budžet rezervisan samo za potomke i rodbinu dezertera i ratnih švercera?”

Dončić predlaže i rješenje problema nezaposlenih članova porodica poginulih boraca:

,,Kad biste iz svakog javnog preduzeća, ustanove i institucije otpustili samo po jednog neradnika koji i ne dolazi na posao, kada biste otpustili samo po jednu tetku, strinu ili ,,prijateljicu”, oslobodilo bi se dovoljno radnih mjesta ne samo za d‌jecu poginuluh boraca, već i za još stotine mladih obrazovanih ljudi koji nisu, kako to reče vaš ,,veliki viđa” u sistemu vlasti.”

Dončić očekuje da se o ovoj, kako kaže,  sramnoj inicijativi oglasi i rukovodstvo BORS-a, koje po njemu jeste u službi režima, ali se nada da se neće otvoreno uključiti u predizbornu kampanju tog  režima.

,,Djeci naših palih saboraca mora se obezbijediti posao ali kao trajno zaposlenje, a ne privremeno u predizbornoj kampanji uz ponižavajuće uslove kod režimskih tajkuna”, zaključuje narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta Radislav Dončić.

(BN) Foto: Mondo/Slaven Petković

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button