Politika
Aktuelno

Dijana Ješić:”Stanivuković ismijava opoziciju, postao je Dodikov drveni advokat”

Jučerašnjim jadnim pokušajem ismijavanja Jelene Trivić spominjući prošle predsjedničke izbore, Draško Stanivuković je ismijao cijelu opoziciju, kao i stotine hiljada građana koji su svoj glas dali Jeleni Trivić na prošlim izborima i desetine hiljada građana koji su nakon izbora protestvovali protiv brutalne izborne krađe 2022. godine.

Rekla je ovo i reagovala na jučerašnje izjave aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Dijana Ješić, odbornica u Skupštini grada Banjaluka i generalni sekretar Narodnog fronta.

Ona podsjeća da nije prvi put da Stanivuković to uradi. Ponizio je, kako kaže, svoje glasače koji su glasali za njega 2020. godine vjerujući da je opozicioni kandidat i da može donijeti promjene na bolje.

– U vrijeme dok se opozicija borila za ponavljanje izbora i da se otvore vreće, te dok je prikupljala na hiljade dokaza o neregularnosti izbora, Draško je sa svojim podanicima slavio i proglasio se “pobjednikom u nizu opozicionih poraza”, iako ni njegov rezultat nije bio najbolji kada se pogledaju svi kandidati koji su birani za taj nivo vlasti za koji se on kandidovao. Već tada je bilo jasno da se on okreće od opozicije i mijenja ploču – ističe Ješićeva.

Ješićeva dodaje da i sam PDP, čiji je Stanivuković potpredsjednik, nije priznao rezultate izbora, te da je i on sam glasao za taj zaključak na sjednici Glavnog odbora. Istakla je da je, očigledno, i to bilo samo zbog slikanja i javnosti, kao što većinu stvari radi Stanivuković.Stanivuković je, kako tvrdi Ješićeva, imao skoro 100% glasova svoje stranke na mjestima na kojima je Jeleni Trivić upisano 0 glasova, a ti glasovi su bili upisani izvjesnom Zoranu Kaliniću. Vidi se iz toga i za koga i za čiji interes su, kako kaže, „čuvani“ izborni rezultati.– Ono što mi stvarno postaje smiješno je to što svoj odnos sa Dodikom Stanivuković naziva institucionalnom saradnjom. Bio je na toj poziciji i 2021. i 2022. godine, pa tad nije bilo „institucionalne“ saradnje. Pored toga što sa neregularno izabranim predsjednikom i njegovima ulazi u zajedničke poslove kao što je davanje desetina miliona narodnog novca za, sad već nepostojeći, teniski teren, sad mu je postao i drveni advokat. Valjda sebi može objasniti zašto je izabrao taj put, pošto narodu nikako ne može – zaključuje Ješićeva.

(Srpska info)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button