PolitikaBanja Luka

Ekskluzivno: Branislav Borenović dobio od Draška Stanivukovića 800.000 KM kako bi podržao njegovu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke

Slobodan Vasković je na svom blogu iznio informacije na koji način je Stanivuković obezbijedio podršku PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, kako ove godine tako i prije 4 godine kada je Stanivuković obmanuo mnoge građane i pobijedio na izborima. Ono što je za ove izbore velika razlika u odnosu na izbore 2020. godine, što Stanivukovića neće podržati nijedna opoziciona stranka, a ni veliki dio članova i simpatizera PDP-a koji dijele stavove sa Crnadkom i Grmušom.

U nastavku prenosimo Vaskovićev tekst u cjelosti:

1. 

U toku ljeta 2020. godine unutar PDP-a je razmatrano pitanje koga na lokalnim izborima kandidovati za poziciju gradonačelnik Banjaluke. Prema dogovoru unutar opozicije kandidata za tu poziciju je trebao da predloži PDP.

2.

Unutar PDP-a kao kandidati za funkciju gradonačelnika su se izdvojli Jelena Trivić i Draško Stanivuković. Javnost je iznenadila odluka rukovodstva PDP-a da prednost da Drašku Stanivukoviću, jer su tadašnja istraživanja pokazivala da Jelena Trivić bolje kotira među biračima.

3.

Nakon izbora za gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković je najbližim saradnicima rekao da je kandidaturu unutar PDP-a obezbijedio tako što je Branislavu Borenoviću dao u kešu 300.000 KM.

4. 

Od tog novca Borenović je tada kupio stan u centru Banjaluke, a ugovor o kupovini stana je zaključen kod notara Jelene Bulatović iz Banjaluke. Kako Borenović nije imao pokriće za novac kojim je kupio stan, on je sa notarom dogovorio da u ugovoru kao kupac bude označena njegova majka.

5. 

Svima je poznato da Borenović nema ni dana radnog staža van politike. Dobra plata ili naknada, bez obaveze šljakanja od 8-16 h, oduvijek su bili principi po kojima je on djelovao. Još ako se usput može uzeti koja kinta za podršku nekom od kandidata, onda njegovoj sreći nema kraja.

6. 

Očigledno da su se Borenoviću osladile novčane akvizicije sa Stanivukovićem, pa se dosjetio da i lokalne izbore 2024. godine iskoristi kao priliku da „podeblja“ novčani saldo. Iako je nakon opštih izbora 2022. godine unutar PDP-a svima postalo jasno da je Draško Stanivuković ucijenjeni potrčko Milorada Dodika, Borenović je odlučio da Stanivukovića ponovo podrži za gradonačelnika Banjaluke.

7. 

Stanivuković ne bi bio Stanivuković kada se pred drugima ne hvalio o svemu i svačemu, pa i o tome kako je kupio Borenovića. Prije nekog vremena Stanivuković je u užem društvu rekao da je Borenoviću dao 800.000 KM kako bi podržao njegovu kandidaturu. Stanivuković je tada dodao da mu je Borenović obećao da će mu nakon lokalnih izbora prepustiti vođenje stranke i da on (Borenović) želi da se finansijski obezbijedi za budućnost.

8. 

Očigledno da je Borenović dobro izračunao da će sa 800.000 KM moći da dogura do penzije „bez motike“. S obzirom na cifru koju je dobio od Stanivukovića, više nikoga ne treba da čudi to što Borenović i dalje uporno podržava njegovu kandidaturu za gradonačelnika. Još manje ne treba da čudi to što Borenovića ni najmanje ne interesuje da li će PDP kao stranka prestati da postoji nakon lokalnih izbora.

9. 

I dok Igor Crnadak, Milko Grmuša i nekolicina drugih funkcionera PDP-a pokušavaju da spasu stranku od potpunog debakla na izborima, Borenović troši po Evropi novac dobijen od Stanivukovića. Tako se kod Borenovića našlo vremena i novca da skokne do Njemačke i odgleda nekoliko utakmica Evropskog prvenstva u fudbalu” – napisao je Vasković na svom blogu.

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2024/06/branislav-borenovic-dobio-od-draska.html?m=1

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button