Hronika

(FOTO) Ranjen policajac, a napadač uhapšen!

Policija Brčko distrikta saopštila je detalje jutrošnje pucnjave u kojoj je kako navode ranjen policajac koji je prebačen na liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen. Osumnjičeni za ranjavanje policajca je uhapšen.

“Dana 06.06.2024. godine u 02:57 sati, putem telefona Policiji Brčko distrikta BiH se obratio medicinski tehničar Službe hitne pomoći i obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane drugog lica pucano vatrenim oružjem.

Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od lica inicijala J.T. policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH koji nije bio radno angažovan, a koji je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucalo lice inicijala S.M., iz Brčkog”, saopšteno je iz policije.

Kako navode, nakon prikupljanja navedenih informacija obezbijeđeno je lice mjesta događaja i utvrđeno da se lice S.M. udaljilo sa lica mjesta u nepoznatom pravcu, te su preduzete hitne mjere potrage i pronalaženja istog.

“Lice S.M. je lociran na području grada i lišen slobode. O navedenom događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se
preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji”, dodaje se u saopšenju.

Policijskom službeniku J.T. je ukazana potrebna medicinska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevežen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen.

“Nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštva Brčko distrikta BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu lice S.M. predati u dalju nadležnost, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, navedeno je iz Policije Brčko distrikta.

(BN)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button