Politika
Aktuelno

(FOTO)KRATKI KURS POPULIZMA Banjaluka u vodi, a gradski sin se češlja

Snažno nevrijeme praćeno ledom i jakom kišom izazvalo je brojne probleme u najvećem gradu Srpske.

Ulice su ostale potpljene, a začepljeni kanalizacioni otvori dodatno su pogoršali situaciju. Takođe, voda je ušla u pojedina dvorišta, potopila podrume, a kanalizacioni gejziri su šikljali su na sve strane praveći veliku materijalnu štetu.

Za to vrijeme, dok su se Banjalučani suočavali sa uličnim bujicama dijelom izazvanom i nemarom nadležnih službi, gradski sin se provodio ni manje ni više nego na košarkaškoj utakmici.

Kada je medijski prostor već uveliko bio zatrpan prizorima potopljene Banjaluke, izvještajima i fotografijama o nastaloj meterijalnoj šteti u gradu, potopljenom arhivu Narodne biblioteke itd, gradski sin je konačno i po završetku utakmice shvatio da su zabrinuta lica njegovih sugrađana podjednako fotogenična kao i suze radosnice o kojima nas svakodnevno izvještavaju njegovi portaloidi, pa je brže bolje i pod ruku sa fotografom pohitao u Mišin Han.

Vremena za preventivu je bilo budući da je Republički hidrometeorološki zavod već danima upozoravao na nevrijeme. Ali preventiva, bar sudeći po riječima Stanivukovićevog stranačkog kolege i odbornika u PDP Milka Grmuše, nije dovoljno fotogenična. Kao što je to na primjer polu maraton.

“Može se na vrijeme i redovno uređivati kanalizaciono-odvodni sistem. Može se prevenirati dio posljedica bujičnih voda. Ali, jebi ga, to mora neko pametan raditi. Neko ko umije i hoće. Tu nemaš šta slikati. Radiš i ćutiš. Ne možeš napraviti pun k. zgradetina bez prateće komunalne infrastrukture. Ali, ko to šiša, uzmeš pare od tajkuna, usvajaš regulacione planove iza ponoći i da te Bog veseli. Ko šiša bujične vode, komunalnu infrastrukturu, urbanistički plan: imamo usrane ranove end fanove, raftinge, karnevale i ine p.materine. Još uzmeš tri fotografa da te snimaju iz svih poza i jebe ti se tačno i za led i za poplavu i za svaku nefotogeničnu vražju mater”, tvrdi Grmuša.

Budući da su padavine najavljlene i za danas, očekuje se da će Banjaluka konačno identifikovati pravu namjernu kabriolet dvorane od 50 miliona.

(Pijemont)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button