Politika
Aktuelno

(FOTO)Studenti prava poručili gradonačelniku: Nećemo propalog studenta da nam drži govore na fakultetu!

Prilikom dolaska na panel diskusiju koja je danas održana na banjalučkom Pravnom fakultetu panelistu i gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića studenti su iznenadili “srdačnom” dobrodošlicom.

Naime, gradonačelnika je, kao jednog od učesnika panela, dočekao ispred zgrade Pravnog fakulteta studentski protest i veliki transparent sa jasnom porukom:

“Tužno je i sramotno za akademsku zajednicu da predavanje na fakultetu drži propali student“.

Ova poruka naišla je na podršku javnosti s obzirom da je govor na panel diskusiji održao vječni student koji se nije ni kao gradonačelnik pokazao spremnost da uvažava “slovo zakona”, te zbog istog ispaštaju Banjalučani zahvaljujući čijim je glasovima i došao na tu poziciju.

Takođe, ispred fakulteta su se danas moguli čuti i komentari studenata kako je sramota da neko ko je mimoišao sve zakonske procedure tokom mandata i negirao zakon, uopšte bude učesnik jedne panel diskusije na Pravnom fakultetu.

U okviru protesta podijeljeni su i leci sa pozivom na mirni protest “Za kvalitetno obrazovanje” i obrazloženjem studentskog negovodanja na učešće “propalog studenta Draška Stanivukovića” koji kao neko bez kvalifikacija nije adekvatan učesnik diskusije.

Ukoliko se osvrnemo na protekle tri godine mandata aktuelnog gradonačelnika najvidljivija su velika obećanja još veći problemi nastali u pokušaju realizacije tih pustih obećanja.

Uništavanjem saobraćajne komunikacije, a sve pod velom saobraćajne revolucije usisan je gradski budžet. Revolucija je, uz svakodnevne gužve i saobraćajni kolaps, iza sebe ostavila ogroman dug i gomilu kriminalnih radnji koje su pokušane “peglati” famoznim rebalansom budžeta. Isti taj rebalans budžeta takođe je bio svojevrsan “krimi rad” po kojem će Stanivuković i ostati zapamćen.

Dugačka je lista započetih gradonačelnikovih “projekata” koji danima zvrlje obustevljeni zbog ignorisanja zakonskih procedura.

Takođe, naš šef gradske administracije se posebno posvetio unosnom biznisu oko privatizacije gradskih parking lokacija i betonizaciji Banjaluke. Pod izgovorom izgradnje parkova Stanivuković se “bacio” na izgradnju stambeno- poslovnih objekata. Od goruće teme Kupusište gdje se danas već uz deseterc o vrtiću i Ćiriličnom parku, planira zgrada od čak 11 spratova. I što je najgore, ovo nije jedini slučaj. Dešava se slična situacija i na prostoru bivše fabrike Fruktona, Plave pijace, ali i Stare autobuske stanice.

Reklo bi se, studenti imaju pravo! Danas su se čuli i komentari Banjalučana na društvenim mrežama da možda ipak nije sve izgubljeno, jer su konačno mladi pokazali spremnost na bunt, kad već godinama ćuti akademska zajednica. Pitanje je dana do kada će ćutati..

(Pijemont)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button