Hronika
Aktuelno

Gdje su UKRADENI MILIONI: Pljačkaši iz Gruzije planirali “POSAO” U PRIJEDORU

Nakon krađe dva miliona maraka u Banjaluci ogranizovana grupa lopova iz Gruzije planirala je da se ”preseli” u Prijedor gdje su najvjerovatnije tražili novu pogodnu metu za napad.

Istražujući krađu u Banjaluci policija je došla do dokaza koji ukazuju da su članovi ove kriminalne grupe u posljednjih nekoliko dana vozilima dolazili u Prijedor, vjerovatno kako bi pripremili potrebnu logistiku.

– Pronađeni su snimci s nadzornih kamera koji ukazuju da su osumnjičeni odlazili u Prijedor, gdje su osmatrali teren, vjerovatno tražeći iduću pogodnu metu. Moguće je i da su pripremali teren za dolazak izvršioca- otkriva izvor ATV.

On navodi da tokom boravka u Banjaluci pljačkaši koristili iznajmljeni stan u novoj zgradi u Kozarskoj ulici u Banjaluci, odakle su krenuli u planiranje i realizaciju napada. Policija je taj stan otkrila, kao stan u Sarajevu koji su takođe iznajmili, ali lopovi i novac u njima nisu zatečeni.

Dosadašnja istraga ukazuje da su Gruzini, prije pljačke u Banjaluci, počinili nekoliko krivičnih djela u Federaciji BiH. Sumnja se da je jedna od pljački izvršena u Kalesiji, na području Tuzlanskog kantona, gdje je prošle godine ukradeno oko 300.000 maraka, a ne isključuje se mogućnost da su odgovorni za pojedine krađe u Zeničko-dobojskom kantonu.

Podsjetimo, zbog sumnje da je učestvovao u krađi dva miliona maraka u Banjaluci uhapšen je Noe Tvalbeišvili (41), a traga se za još deset držljavljana Gruzije. Svi su identifikovani i za njima su raspisane centralne potjernice.

Izvor
Srpskainfo

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button