Politika

KAKO JE STANIVUKOVIĆ PONIŠTIO TIM ZA REVIZIJU?!

Tim za reviziju kojeg je 30.12.2020. godine formirao tada novi gradonačelnik Draško Stanivuković već odavno ne radi posao zbog kojeg je formiran.

Naime, na predstavljanju Tima, gradonačelnik je naglasio da će “ispraviti sve višedecenijske nepravde, provjeriti svaki ugovor i svaku javnu nabavku”.

Predsjednik tima bila je Diana Cvijić, koja je ovlašteni revizor, a članovi advokati Jovana Kisin i Dario Sandić, diplomirani pravnik Sanja Bukara, te diplomirani inženjer građevine Jelena Kos.

Diana Cvijić, predsjednica Tima, napustila je tim nakon samo desetak dana boravka unutar zidina gradske uprave. Nezvanično, razlog njenog napuštanja Tima bilo je nekoliko susreta sa Nebojšom Drinićem koji je odmah preuzeo konce grada u svoje ruke. Cvijićki je trebalo deset dana da shvati o kakvoj osobi se radi i čemu je sklon. Poslije je zbog svojih sklonosti prozvan “Drina trećina”.

Drugi članovi tima, Jovana Kisin i Dario Sandić ostali su još neko vrijeme, kada je Stanivuković bio opozicionar i zaista dokumentovao i iznosio kriminal prethodnih vlasti.

Imao je nekoliko zapaženih pres konferencija na kojima je govorio o kriminalu u Akvani, bakarnom krovu na Banskom dvoru, Vodovodu, rušio je Kajak terase, proganjao nelegalne tende na restoranu Agape, sjećamo se i nelegalno postavljenih bilborda, te podnošenja krivičnih prijava protiv bivšeg gradonačelnika Radojičića.

Nakon mnogobrojnih afera koje je otvorio vezano za rad bivše gradske administracije, Stanivuković u septembru iste godine pokreće aferu kiseonik, te obećava da će na Trgu Krajine iznijeti porodično stablo firmi povezanih sa porodicom Dodik.

Međutim, krajem 2021. godine sva aktivnost Tima za reviziju, kao i obračun sa kriminalom od strane Stanivukovića naprasno staje.

Tim za reviziju se ubrzo i formalno raspada. Poneka aktivnost, ne Tima nego Stanivukovića, bila je i u 2022. godini, ali režirana, čisto da prikaže da još uvijek pripada opoziciji.

Međutim, nakon izbora 2022. godine Stanivuković otvoreno i bez skrivanja se povezuje sa Dodikom, i politički i finansijski. U potpunosti usvaja sve njegove loše prakse, od obračuna sa kriminalom prelazi u ulogu da zalijeva kriminal kako bi još jače cvjetao u gradu. Njegov glavni izvršioc za te poslove je Nebojša Drinić, ali i mnogi drugi o kojima ćemo tek pisati.
Pijemont tim sa žaljenjem konstatuje da su ljudi iz Tima za reviziju zloupotrebljeni u marketinške svrhe kada je to Stanivukoviću trebalo.

Ipak, raspad Tima za reviziju samo pokazuje da Stanivuković nikada nije ni imao stvarnu namjeru da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, a nastavio je još brže i jače tamo gdje je njegov prethodnik Radojičić stao.

Nastavićemo dalje da analiziramo sva obećanja koja je pogazio Stanivuković kao najveći politički izdajnik kojeg smo imali na političkoj sceni.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button