Politika
Aktuelno

Kako je Stanivuković privatizovao parking službu!

Otkako je preuzeo ulogu gradonačelnika, Gradska uprava je postala igračka Draška Stanivukovića i servis njegovih potreba i potreba njegovih najbližih saradnika.

Samo je Stanivuković uspio da ukine oko 500 parking mjesta, a da zaposli oko 15 novih radnika. Nekada su radnici parking službe imali reone koje su obilazili, a danas 2 radnika duže jedan parking.

Pošto njemu nije bitan ni opis poslova, ni Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji, a ni sistematizacija, koju mijenja na sedmičnom nivou, on je odlučio da malo promijeni opis poslova radnicima zaposlenim u parking službi.

Tako je nekoliko radnika poslao da čuvaju privatna gradilišta. Nije im u opisu posla, ali kao da je to Stanivukoviću bitno i kao da on zna šta ko treba da radi. On zna koje je gradilište njemu bitno i zato šalje radnike da budu obezbjeđenje tamo.Neke radnike je poslao u krug Mljekare da kontrolišu dovoz krupnog otpada, iako je to posao Čistoće. Mada, zna se čija je Čistoća i kome se Stanivuković bespogovorno povinuje.

Ni to nije sve. Koncert Slobe Radanovića, koji je bio poklon ženama za 8.mart od kabineta gradonačelnika, organizovala je firma u vlasništvu Ognjena Savanovića, momka koji je bez ikakve škole zaposlen u Gradsku upravu, prvo kao vozač, pa obezbjeđenje gradonačelnika, da bi sad vedrio i oblačio u protokolu grada. Kafanu, kao i firmu za organizaciju koncerata je otvorio baš u vrijeme mandata, pa dobija sve više poslova od strane grada, kako on, tako i bliski članovi njegove porodice. On je naredio zaposlenima u parking službi da redaju stolice u dvorani Borik za potrebe koncerta. On je za potrebe svoje privatne firme angažovao da mu bez ikakve nadoknade rade radnici Gradske uprave u toku radnog vremena. Klasična upotreba javnih resursa u privatne svrhe. Bahato da ne može bahatije.

“Opasni” Ognjen Savanović

Ali kad može Ognjen Savanović, zašto ne bi mogao i Ivan Begić da koristi usluge parking službe? Nakon što je pauk službi završena smjena, oko 22:00 časa uveče, dobili su poziv da se vrate u pauk i prevezu auto Ivana Begića, koji se pokvario. Čovjek koji zvanično nema nikakve veze sa Gradskom upravom, koristi pauk službu u privatne svrhe po nalogu samog gradonačelnika.

“Drugari” Begić i Stanivuković

Sasvim je jasno da je ovdje preuzeta matrica od velikog vođe koji sebe izjednačava sa Republikom Srpskom, pa tako i Draško Stanivuković sebe izjednačava sa Banjalukom. I jedan i drugi se ponašaju kao da je ovo njihova prćija i da smiju sa našim novcem da rade šta hoće. Bahaćenje na naš račun nema granica. O gradski budžet su se okoristili svi bliski saradnici Draška Stanivukovića, neki direktno ogromnim bonusima na platu, a neki kroz projekte, donatore i slično, a o čemu ćemo uskoro pisati.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button