Politika
Aktuelno

Kome je ovo trebalo i kome ovo odgovara pokazaće vrijeme

Ona kaže da Njemačka sa ovim pokušava oprati svoju prljavu prošlost, te da smo osjetili na svojoj koži tri puta u prošlom vijeku kakav je njemački revanšizam. 

„Za 84 i 103 zemlje koje nisu podržale Rezoluciju o Srebrenici, ukazuje na činjenicu da je značajan manjinski broj zemalja u Ujedinjenim nacijama odlučio da uradi ono zbog čega je i pokrenuta Rezolucija o Srebrenici i ono što je njen stvarno cilj: stavljena je etiketa na čitav srpski narod. Umjesto da svi zajedno krenemo naprijed, trideset godina od rata ponovo smo se vratili na početak“, razočarana je Jelena Trivić, predsjdnica Narodnog fronta nakon današnjeg glasanja u Ujedinjenim nacijama. 

 „Da li će Bošnjaci nakon rezolucije živjeti bolje? Neće! Da li će Srbi nakon rezolucije živjeti bolje? Neće! Generacije su nam zarobljene u devedesetim godinama prošlog vijeka, dok čitav svijet nezadrživo juri naprijed. Kome je ovo trebalo i kome ovo odgovara pokazaće vrijeme, ali definitivno je došlo do ozbiljnog istorijskog revanšizma“, dodala je Trivićeva. 

Ona kaže da Njemačka sa ovim pokušava oprati svoju prljavu prošlost, te da smo osjetili na svojoj koži tri puta u prošlom vijeku kakav je njemački revanšizam. 

„Iskasapili u Prvom svjetskom ratu, ubijali civile, žene, djecu i starce. Vodili propagandnu hajku u svojoj štampi. Nisu uspjeli u naumu, Srbi si opstali i ostali. Nekoliko decenija zatim, na izborima, dali su podršku najmonstruoznijoj ideologiji ikada. Na izborima! Hitler je bio izbor Nijemaca!

Onda su se ponovo svetili Srbima što direktno, što posredno preko Nezavisne Države Hrvatske čija se monstruozna ideologija istrebljenja Srba savršeno uklapala u model nacističke Njemačke koja je vodila politiku istrebljenja drugih naroda.

Srbi su se aktivno odupirali tom zlu i dali ogroman doprinos njegovom slamanju. Opet smo opstali i ostali. Nakon toga Njemačka je aktivno učestvovala u razbijanju SFRJ. Hrvati su čak i komponovali pjesmu zahvalnosti “Danke Deutschland”. Mi smo opstali i ostali“, podsjetila je Trivićeva. 

„Da je teško, teško je. Da je kraj, nije! Borba se nastavlja, a etiketa koju su danas zalijepili jednom slobodarskom narodu će biti skinuta i brže nego što mnogi to misle. Za to vrijeme, u istoj toj Njemačkoj, neskriveni nacisti oličeni u stranci AfD izlaze na izbore, a možda uskoro i preuzmu vlast“, zaključuje Jelena Trivić.

Izvor
Бн портал

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button