Politika

“Milorad Dodik je ukinuo Dan Republike”

„Priča o izdaji je, po ko zna koji put, dobila svog istinskog “heroja”. Odlazi Milorade dok još išta ima iza tebe ostati!“, poručila je Trivićeva.

„Milorad Dodik je ukinuo Dan Republike. Isključivo na njegovo insistiranje ova tema se našla u Deklaraciji. Od svih izdaja nacionalnih interesa, ideja o ukidanju 9. januara kao Dana Republike je najteža“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta. 

Trivićeva podsjeća da se radi o datumu koji svoje korijene vuče daleko u prošlost i da je Republika Srpska nastala kao odgovor Srba sa ovih prostora na Golgotu koju smo kao narod preživjeli u Drugom svjetskom ratu. Dodaje da je ona nastala kao potreba da nam se bilo šta slično ne ponovi. 

„Dan Republike je 9. januar. Danas je 9. jun. Za tačno sedam mjeseci obilježićemo još jedan Dan Republike. To je istorijska činjenica i Dodik je ne može obrisati gumicom. Od lažnog predsjednika nismo ništa bolje ni očekivali nego da gazi sve što je sveto“, navela je Trivićeva.

„Koliki je Dodik lažov pokazuje činjenica da se navodno zalaže za mirno razdruživanje, a s druge strane de fakto provodi odluku Ustavnog suda BiH o Danu Republike. Ako se razdružuje, čemu ukidanje 9. januara kao Dana Republike?! Ako je i od Dodika, previše je“, oštro je reagovala Jelena Trivić, te zaključila:

„Priča o izdaji je, po ko zna koji put, dobila svog istinskog “heroja”. Odlazi Milorade dok još išta ima iza tebe ostati!“

(BN)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button