Politika
Aktuelno

SDS: Očajnik je onaj ko je priznao genocid i prodao Jasenovačku građu

– Osoba koja je svoju političku karijeru započela devedesetih godina kao reformista Ante Markovića, a danas uzima sebi za pravo da nekog naziva “istrošenim i oronulim političarom”, očigledno je politički očajnik. Takve izjave, nažalost, u nedostatku pravih argumenata, samo su loše ispričan vic, kaže Jovica Radulović, predsjednik Glavnog odbora SDS.

„U proteklih 35 godina, da bi opstao na vlasti, promijenio je sve ideologije i politike, ali je svaki put narod vodio u zablude i promašene politike. Ta osoba, koja nema nikakvo pravo zanimanje osim što je na početku političke karijere bankrotirao, danas, nakon 35 godina, doveden izbornim manipulacijama ili tenkovima stranih vojski ostaje na državnim jaslama, politički oronula i istrošena, ali enormno bogatija“, navodi Radulović i dodaje:

„Nakon niza neuspjeha u koje je kao političar doveo Republiku Srpsku, biće upamćen po tome što je izjavio da je u Srebrenici bio genocid, što je jasenovačku građu prodao strancima, i što će nakon njegove vladavine od Republike Srpske ostati prazna teritorija.“

Isti taj čovjek će, naglašava Radulović, biti upamćen da je jedan od rijetkih u svojoj generaciji koji nije učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Njegova politička nesposobnost ogleda se i u činjenici da su za vrijeme njegove vlasti ukinuti himna i grb Republike Srpske, Brčko je proglašeno distriktom, a pojam referenduma o nezavisnosti obesmislio je i koristi ga samo kada je u pitanju njegov lični opstanak“, podsjeća Radulović.

Srpska demokratska stranka ističe da je vrijeme za promjene. 

„Republika Srpska zaslužuje vođstvo koje će poštovati njenu istoriju, simbole i narod, a ne koristiti je kao sredstvo za lično bogaćenje i politički opstanak“, kategoričan je Radulović. 

(BN) Foto: Arhiva 

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button