Banja LukaDruštvo

Stanivuković opet ignoriše stvarne probleme građana?!

Povodom materijalne štete koju su pretrpjeli brojni stanovnici banjalučkih naselja usljed olujnog nevremena i grada koji je napravio veliku štetu na automobilima građana, te u baštama i voćnjacima, u ime Grada oglasio se jedino Dragan Babić, šef Civilne zaštite izjavivši da Grad nije dužan da nadoknađuje ovu vrstu štete jer to nisu objekti u kojima ljudi žive.

Kako je moguće da se niko drugi od predstavnika Grada Banjaluka nije oglasio ovim povodom, iako je veliki broj građana u pitanju. Da li je razlog ove nebrige opustošena gradska kasa?

Novca u Gradu bilo je za sve u mandatu Draška Stanivukovića, i koncerte, i za karnevale, i za druge događaje, i za nenormalno skupo farbanje mostova, i za šminkanje centra grada, za pravljenje parkova u već postojećim parkovima i vještačka jezera, ali da za vanredne situacije nema.

Postavljaju se pitanja – Zašto su se predstavnici Grada ućutali? Zašto ne proglase stanje elementarne nepogode i ne nadoknade štetu građanima?

Jedini okidač da gradonačelnik Stanivuković i njegova mnogobrojna svita poslušnika nešto urade je presija i protest. Tako, po uglednu na stanare Borika koji su se digli protiv betonizacije, roditelja čija djeca idu u privatne vrtiće, mještana Česme zbog loše infrastrukture, kao i mnogobrojnih protesta od početka ove godine, jedini su način da se grad pokrene s mrtve tačke.

Zato narodu koji je pretrpio štetu ne preostaje ništa drugo nego da zakuca na vrata Gradske uprave i traži nadoknadu štete jer mirnim putem je neće dobiti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button