Politika

 „Suprotstavite se suludoj ideji Dodika“ Trivićeva pozvala građane da i oni potpišu peticiju za očuvanje 9. januara kao Dana Republike Srpske

Srpska demokratska stranka prikuplja potpise podrške građana za očuvanje 9. januara kao dana Republike Srpske, a peticiju je u Banjaluci potpisala i predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Ona je pozvala sve građane da i oni to učine.

-Potpisali smo peticiju za očuvanje 9. januara Dan Republike, čije potpisivanje organizuje Srpska demokratska stranka. Pozivam sve građane Republike Srpske da izađu na trgove svojih gradova i opština i na ovaj način se suprotstave suludoj ideji Milirada Dodika da ukine 9. januar kao Dan Republike – objavila je Trivićeva na Fejsbuku.

Podsjećamo, 29. član Deklaracie usvojene na nedavnom Svesrpskom saboru u Beogradu glasi: „Svesrpski sabor pozdravlja odluku Republike Srbije i Republike Srpske da ujedinjeno obilježavaju 15. septembar kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u znak sjećanja na proboj Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu, kao i da je Sretenje, 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije i Dan državnosti Republike Srpske koji treba ujedinjeno i zajednički proslavljati. Svesrpski sabor očekuje da Republika Srpska nastavi da obeležava 9. januar kao Dan nastanka Republike Srpske i krsnu slavu“.

(Srpska info)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button