Politika

U Gradskoj upravi svaki mjesec nova sistematizacija zbog udomljavanja stranačkih kadrova

Izbore je dobio obećavajući transparentnu upravu, zapošljavanje stručnih umjesto stranačkih kadrova na ključnim pozicijama, te odlučnom zaustavljanju lokalnih tajkuna stalnoj uzurpaciji i privatizovanju Banjaluke.

Izbore će Stanivuković, bar sudeći prema raspoloženju javnosti, i izgubiti jer data obećanja nije ispunio nego ih je prekršio radeći sve suprotno.

Vratimo se na transparentnu upravu.

Šta se tačno desilo pa smo od mladog gradonačelnika koji je insistriao na transparentnosti došli do ne-više-tako-mladog gradonačelnika koji se javno bahati trgujući radnim mjestima na rukovodećim pozicijama u Gradskoj upravi zarad stranačkih interesa poklanjajući ih budućim odborničkim kandidatima na izbornim listama. Ilegalni PR-ovi, savjetnici, načelnici itd, cijelu paletu radnih mjesta Stanivuković je popunio uhljebivši svoje kadrovike bez imalo skrupula prema onima koji su ga doveli na vlast upravo zato što je obećao TRANSPARENTU UPRAVU i nestranačko zapošljavanje.

Gradska administracija već godinama ignoriše novinarske upite u vezi sa brojem zaposlenih. Oglušila se i na zahtjeve odbornika po istom pitanju. A da se broj zaposlenih rapidno povećava pokazalo se i učestalom sistematizacijom koja se koriguje i prepravlja gotovo na mjesečnom nivou. Poređenja radi, praksa je pokazala da se sistematizacija izrađuje jednom do dva puta u desetak godina.

Samo tokom 2022. i 2023. godine, kako navode naši izvori, izrađene su čak 23 sistematizacije radnih mjesta. A, kako drugačije legalizovati rijeku podanika i drugara iz razreda koja se slila na grbaču narodu. Prema istim izvorima, u Gradskoj administraciji zaposleno je 1025 radnika, dok je dolaskom na vlast aktuelni gradonačelnik zatekao 780 radnika.

Nije sporno samo stranačko zapošljavanje, nego i zloupotreba resursa Gradske uprave. Pa čak i radnika koji su, kako tvrde naši izvori, primorani da rade i poslove organizacije brojnih događaja za koje nisu plaćeni,o čemu smo već pisali(pročitajte tekst ovdje), a koje gradonačelnik forisra skupljajući jeftine političke poene.

O Ćomama, Basarama i Drinama Trećinama koji sada vedre i oblače Gradskom upravom već smo ranije pisali. A, osim što se svakodnevno radi na devastaciji i uzurpaciji grada i tako nanosi ogromna i bespovratna šteta Banjaluci i njenim građanima, pogažena obećanja dovela su najveći grad Srpske u stanje potpune apatije i beznađa što bi se moglo negativno odraziti na porast broja apstinenata na izborima u oktobru. Ipak, jedno je sigurno, pogaženim obećanjeima, aktuelni gradonačenik osigurao je i ogroman rast broja glasova za njegove političke protivnike.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button