Politika
Aktuelno

(VIDEO) Trivić i Grmuša o neophodnom zaustavljanju betonizacije Banjaluke kroz novi Urbanistički plan!

U nedavnom gostovanju na Buka podkastu, Jelena Trivić koja je kandidat za gradonačelnika Banjaluke, govorila je o neophodnosti donošenja urbanističkog plana koji treba da zaustavi mešetarenje gradskim zemljištem. Upozorila je na kriminal i betonizaciju koja se vrši kroz regulacione planove, upravo zato što Banjaluka već 50 godina nema Urbanistički plan. Naglasila je da je Urbanistički plan bilo obećanje aktuelnog gradonačelnika o čemu se sad ućutao jer učestvuje zajedno sa “investitorima” u betonizaciji Banjaluke. Njene stavove po ovom bitnom pitanju za Banjaluku možete poslušati u videu ispod.

Na sličan način je Milko Grmuša nedavno ukazivao na problem nepostojanja Urbanističkog plana u svom statusu na društvenim mrežama. Grmuša je inače jedan od odbornika u klubu PDP ali samo formalno, jer suštinski ne podržava rad aktuelnog gradonačelnika, a po ključnim gradskim i opštim temama evidentno ima slične poglede kao i Jelena Trivić. Njegov status na temu Urbanističkog plana i djelovanju tajkuna prenosimo u cjelosti:

“Urbanistički plan u Banjoj Luci ne usvaja se godinama kako bi tajkuni gradili veće zgrade i pravili ekstra profit.

“Stimulišu” različite političke strukture u gradskoj vlasti kako bi se usvajali regulacioni planovi čiji je jedini smisao betoniranje, zgrtanje para, unišavanje prostora za našu djecu i njihovo porobljavanje od strane novokomponovanih skorojevića. Njihove sluge i izvođači radova su neškolovane i iskompleksirane neznalice iz struktura vlasti.

Nered u Banjoj Luci umnožava nered i bezakonje u cijeloj Republici Srpskoj. Svako ko ne samo podržava nego i toleriše bezakonje u Banjoj Luci koje godinama jača tajkune koji ubijaju Srpsku – istovremeno podržava i pravno, privredno i vrijednosno uništavanje Republike Srpske i njenog naroda.

Tajkuni uništavaju djecu, prirodu, poštenje i izvrgavaju ruglu sve žrtve pale za Republiku Srpsku. Oni, njihovi izvršioci i svi koji ih tolerišu daleko su veći teret narodu i Srpskoj od sve jednog drugog neprijatelja.

Stojim samo i isključivo iza politike koju zastupam godinama a ona se svodi na striktno poštovanje zakona, ispitivanje porijekla imovine i eliminaciju svih političara koji su peta tajkunska kolona.

Tu politiku napustili su mnogi koji su u zadnjih par godina izabrali da postanu tajkunske konkubine umjesto muškaraca sa stavom”. – napisao je Grmuša.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button