Bez kategorije

Са овим одличним рецептима за домаћу чабату, никада више нећете посегнути за чабатом купљеном у продавници

Домача чабата је најмириснија и најхрскавија ствар коју можете да направите, а имамо два рецепта која ће вам добро доћи и радним данима и када су продавнице затворене. Потребно је тако мало састојака, мало стрпљења и воље, а резултат је бољи од било које верзије купљене у продавници.

Чабата је традиционални италијански хлеб познат по рустикалном изгледу и текстури, са лепом, хрскавом корицом и прозрачном унутрашњости са великим рупама. За овај хлеб је карактеристично да се припрема без млека, путера и јаја, тако да не падајте у искушење да додате било шта осим састојака наведених у рецепту (иначе идете у правцу бриоша ) .

Чабата се често користи за сендвиче, а због јаке коре може да издржи све врсте пуњења, од сувих салама и сирева до влажнијих намирница попут бурате и парадајза. Иначе, реч „ћабата” потиче од италијанске речи за папуче, вероватно због њеног карактеристичног спљоштеног, овалног облика.

Домаћа чабата

За класичну белу чабату биће вам потребно брашно, квасац и вода, а прво треба да припремите бигу, која је заслужна за оне карактеристичне рупице којих је унутра пуна. Затим се помеша са осталим састојцима, а добијено тесто се преклопи и одмара, а затим пече на високој температури како би се створила прозрачна циабатта са хрскавом корицом. Рецепт за домаћу циабатту пронаћи ћете на овом линку .

Домаћа чабата без глутена

Сви знамо колико је тешко припремити пециво без глутена с обзиром да је ово брашно заиста тешко за руковање. На Индекс рецептима можете пронаћи велики број различитих рецепата без глутена, а данас издвајамо овај за безглутенску чабату, које се не би постидјеле ни познате пекаре.

„Чабата пецива су хрскава споља, а тако мекана изнутра и идеална су за све врсте сендвича“, пише ауторка Тонка, чији рецепт за домаћу циабатту без глутена можете пронаћи на овом линку .

>> Сви могу да уживају у њима: 15 рецепата за укусне десерте без глутена

>> Бурек или хлеб без глутена? Нема проблема, ево проверених рецепата

Izvor
Индекс Хр

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button