Bez kategorijePolitika

Сутра посебна сједница Народне скупштине РС, једна тачка дневног реда

“Једанаеста посебна сједница са једном тачком дневног реда, актуелна безбједносна и политичка ситуација у свијету са реперкусијама на Републику Српску, биће одржана сутра у 10 часова”, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад. Стевандић, након сједнице Колегијума.

Моћи ће се обратити опозиционим предсједницима ПДП-а и СДС-а Браниславу Бореновићу и Милану Милићевићу до 10 минута, као и другим представницима странака.

Стевандић је рекао да је неопходно осудити неуставно поступање високог представника и амбасадора, као и употребу санкција као политичког алата.
Он је прокоментарисао и измене изборног закона које је наметнуо Кристијан Шмит.

“Закон који ће одредити да имате скенере у пет општина је идиотски. Тај поступак је одмах осудила Европска унија”, рекао је Стевандић.

Он каже да ће сутра на сједници бити разматран Изборни закон Републике Српске

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак обратио се новинарима након сједнице Колегијума Народне скупштине.

“Данас смо подржали одржавање ове сједнице сутра из основног разлога што се сутра отвара расправа о томе зашто се не спроводе досадашњи закључци са претходних посебних сједница”, рекао је Црнадак и упитао зашто се не поштују закључци о Шмиту. .

“Превише пута је ова скупштина згажена од стране владајуће већине. Оно што смо могли чути од Стевандића је да је ово помијешана тема на којој ће се говорити о санкцијама и јучерашњем суђењу Шмиту и терористичком нападу у Москви. Све је низбрдо”, Црнадак рекао је.и упитао шта се може очекивати од те седнице за коју још нису добили материјале.

Стевандић је рекао да ће тек вечерас написати своје материјале“, рекао је Црнадак.

Када је ријеч о радној верзији Изборног закона Републике Српске, Црнадак је упитао шта заправо значи радна верзија?

“Ако је то нацрт, ко га је припремио? Дејтонски споразум и надлежности Републике Српске су оно чега ћемо се држати”, рекао је Црнадак.

 

Izvor
Бн портал

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button