Politika
Aktuelno

Aleksandar Krejić kandidat SDS-a za načelnika u Čelincu, stigla podrška i od Jelene Trivić

Kandidat Srpske demokratske stranke za načelnika u opštini Čelinac biće Aleksandar Krejić, diplomirani inženjer arhitekture, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji koja je održana u Banjaluci.

“Ovaj politički dogovor u proteklom periodu koji smo intenzivno vodili sa svim opozicionim partijama danas završavamo jednim činom, prvim korakom, a to je potpis sporazuma sa delegacijom Narodnog fronta. Mi smo u Čelincu vrlo lako postigli taj dogovor na nivou ove dvije partije. Moram da se zahvalim ovdje prisutnima iz Narodnog fronta, predsjednici Jeleni Trivić, Milku Brankoviću, koji je predsjednik opštinskog odbora Narodnog fronta”, istakao je Krejić prilikom obraćanja novinarima.

On je kazao da će u narednom periodu sa ostalim opozicionim partijama potpisati sporazume kojim se podržava njegova kandidatura za načelnika.

“U opštini Čelinac, u ovom momentu, ove partije koje djeluju opoziciono izlaze sa jednim kandidatom. Naša opština se nalazi u jako teškoj situaciji, već 17 godina kontinuiteta vlasti SNSD-a i njihovih koalicionih partnera je dovelo do toga da se naša opština, dan po dan, lagano gasi. Statistički podaci govore da je u 2023. godini u našoj opštini umrlo 139 ljudi, a rođeno je samo 69. Privreda i sve ostale sfere našeg društva, naše opštine su u jako kritičnom stanju. Alarmantno je što smo imali probleme sa gradskim grijanjem, da djeca nisu mogla da pohađaju školu zbog propusta vlasti”, sugerisao je Krejić.

Ono što je naša ideja, poručuje Krejić, jeste da budžet opštine Čelinac vratimo građanima, da ta sredstva racionalnije i poštenije trošimo.

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, izrazila je svoju punu podršku kandidatu Srpske demokratske stranke Aleksandru Krejiću.

“Nismo imali nikakvih turbulencija ni dilema, odlučili su kolege iz SDS-a da to bude Aleksandar Krejić. Mi smo to srdačno prihvatili i kao što je naš predsjednik odbora rekao, ta podrška neće biti samo danas i na ovoj pres konferenciji, nego će biti kontinuirani rad na terenu između naših stranaka u cilju pobjede kandidata za načelnika, ali i što boljeg rezultata svih lista opozicionih stranaka, kako bi gospodin Kreić sutra imao skupštinsku većinu i kako bi Čelinac mogao da krene nekim drugim putem”, poručila je Trivićeva.

Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke kazao je da mu je drago što danas ima priliku da promoviše Aleksandra Krejića, kandidata SDS-a za načelnika opštine Čelinac, mladog čovjeka, punog energije i sa mnogo zdravih ideja.

“Svjedok sam izuzetne energije koja postoji u opštinskom odboru Srpske demokratske stranke u Čelincu u posljednje dvije godine. Vidim da ta energija posebno dolazi do izražaja kroz targetiranje važnih političkih tema i promovisanje aktivnosti na terenu. To je očigledno prepoznato u Čelincu, gdje je Aleksandar Krejić zajedno sa Srpskom demokratskom strankom prepoznat kao nova pozitivna energija”, poručio je Miličević.

Predsjednik SDS-a je poručio da se može očekivati da će ovakva vrsta sporazuma biti potpisana i sa drugim opozicionim partijama u Čelincu.

Izvor
Mondo

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button