Bez kategorije

BAVARCI PONOVO NA NULI: Bajern će morati da zaboravi na Tripijea

Njukasl ne žali da se odrekne svog kapitena!

Uprkos tome što su prošle dve trećine prelaznog roka, Bajern nije ostvario nikakav napredak u pojačanjima. Rukovodstvo minhenskog kluba postavilo je kao glavni prioritet za ovaj januar dovođenje novog beka, jer trenutno nemaju adekvatnu zamenu za Nusaira Mazrauija, posebno od kako je Benžamen Pavar napustio klub ovog leta odlaskom u Inter.

Tomas Tuhel je od uprave zatražio prirodno rešenje duž desne aut-linije, iako Konrad Lajmer pristojno obavlja svoj posao. Međutim, Bavarci su upali u začarani krug i ne uspevaju da naprave korak napred u potrazi za odgovarajućim rešenjem. Štaviše, danas su se ponovo vratili na početak, jer im je Njukasl poručio da zaborave na Kirana Tripijea.

Da sumiramo, Kiran Tripije (33) bio je alternativa za Nordija Mukielea, ali Pari Sen Žermen nije želeo da ga pusti na pozajmicu. Iako je engleski reprezentativac dao zeleno svetlo, Njukasl ne želi da ga pusti ni za obeštećenje, a kamoli na šestomesečnu pozajmicu. Uprkos finansijskim izazovima i blizini prekoračenja pravila Premijer lige, Njukasl namerava zadržati ključne igrače do kraja sezone.

Trener Njukasla, Edi Hau, ne želi izgubiti Tripijea sredinom sezone, pogotovo u trenucima kada klub prolazi kroz tešku fazu izazvanu brojnim povredama. Iako je Tripije dao saglasnost za pregovore s Bajernom, neće forsirati transfer. Klub ga smatra ključnim igračem i liderom, te ga ne želi izgubiti u ovoj ključnoj fazi sezone.

Tripije je, i pored nedavnog pada forme, zabeležio osam asistencija ove sezone, što ga čini neophodnim za Njukaslove planove. S obzirom na ove okolnosti, Bajern će morati potražiti pojačanje na drugom mestu. Saša Boj se pominje kao jedna od opcija, ali visoka cena od 25.000.000 evra koju je postavio Galatasaraj čini ga nedostupnim ovog zimskog prelaznog roka...

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button