Sport
Aktuelno

“Biću ponosniji na sebe poslije karijere” Sve je manje legendi ispred Srbina, ovo je VJEČNA MVP LISTA NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postao je najuspješniji strani MVP u istoriji NBA lige, a sve je kraća lista osvajača nagrade koja je iznad njega.

Srpski centar Nikola Jokić je treći put postao MVP lige i nastavio je da piše istoriju ovog takmičenja.

U istoriji NBA lige bilo je ukupno šest neameričkih košarkaša koji su osvojili MVP nagradu. Sada Nikoli slijedi trka za američkim legendama, a malo je njih više pozicionirano.Karim Abdul Džabar je na tronu sa šest MVP titula, slijede Majkl Džordan i Bil Rasel sa po pet, a Vilt Čemberlen i Lebron Džejms su na po četiri priznanja. Nikola Jokić je sada uz Lerija Birda, Medžika Džonsona i Mozesa Melouna.

LISTA VIŠESTRUKIH OSVAJAČA

6 – Karim Abdul Džabar

5 – Bil Rasel i Majkl Džordan

4 – Vilt Čemberlen i Lebron

3 – Mozez Meloun, Leri Bird, Medžik Džonson, Nikola Jokić

2 – Bob Peti, Karl Meloun, Tim Dankan, Stiv Neš, Stef Kari, Janis Adetokumbo

Čak je i Jokić počeo da shvata gdje je došao, iako je izbjegavao ovakve debate. Dobio je pitanje baš o tome kako se kotira na vječnoj listi, prenosi Sportal.

– Upravo sam to rekao. Mislim, kada sam pobijedio prvi put, mislio sam, u redu, ovo je kul, ovo je lijepo. Kada sam pobijedio drugi put, lista je bila mnogo kraća, a sada je lista nekako kratka, kratka. Tako da sam srećan što sam dio tih momaka, te grupe momaka, što nije loša grupa momaka, zar ne? Dakle, kao što sam rekao, mislim da je to naslijeđe za poslije karijere, i, znate, mislim da ću biti ponosniji na sebe poslije karijere nego sada – rekao je Jokić.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button