Politika
Aktuelno

Brnabić: Beograd će apelovati protiv nametanja rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je da će Srbija apelovati da joj se priključe sve slobodarske zemlje u borbi protiv nametanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Brnabićeva je navela da se ta tema stavlja na dnevni red Generalne skupštine UN, iako je to par ekselans i isključivo tema za Savjet bezbjednosti UN, te istakla da se Srbija bori ne samo za svoje nacionalne interese, nego za pravdu, istinu i pravo.

– Dosta je da veliki i silni nameću u UN agendu suprotno proceduri i same BiH, Dejtonskom sporazumu, Ustavu BiH, bez konsultacija u Predsjedništvu BiH, bez ikakvih konsultacija u regionu – rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Ona je ocijenila da je rezolucija o Srebrenici, kojom bi srpski narod na pravdi Boga bio proglašen genocidnim, usmjerena protiv Srba ma gdje živjeli i protiv Srbije.

– Ovo je borba ne samo za Srbiju i zbog toga ćete videti mnogo zemalja koje će biti uzdržane bez obzira na sve pritiske ili će glasati protiv, ne zato što srbuju, nego zato što je to što se nameće suprotno međunarodnom pravu, međunarodnim pricipima i Povelji UN – rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je rekla da Srbija mora da sačuva energiju da se suprotstavi svim pritiscima, kao što je i nasilno guranje takozvanog Kosova u Savjet Evrope, navodeći da će to biti presedan koji otvara Pandorinu kutiju.

Brnabićeva je rekla da je posljednja sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu bila jedna od najtežih, najemotivnijih i najogavnjih, gdje se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izborio i branio interese Srbije pred podlim pokušajima da se unizi Srbija.

Izvor
Srpska cafe

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button