Društvo
Aktuelno

Danas je republički praznik: Pogledajte kako 9. maja u Banjaluci rade Dom zdravlja, apoteke i javni prevoz

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom, je republički praznik i neradni dan, te ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Na dan republičkog praznika 9. maja, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluke, mogu da rade: od 00 do 24 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa “dragstor” i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, od osam do 21 čas, trgovine na malo pogrebnom opremom”, kazali su iz Gradske uprave.

Ugostiteljski objekti radiće u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluka.

Poslodavci su radnicima, koji budu radili na dan republičkog praznika, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu, prenosi BL portal.

Gradska uprava

Neradni dan.

Dom zdravlja

Služba porodične medicine – dežurni timovi u Poliklinici i u Platonovoj ulici, radiće u dvije smjene, od 7 do 20 časova.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu – dežurni stomatolog radiće u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa.

Specijalističke pedijatrijske ambulante: dežurni pedijatri radiće, od sedam do 15 časova, u pedijatrijskim ambulantama u Poliklinici. U poslijepodnevnim i večernjim časovima djeca se zbrinjavaju u ambulantama porodične medicine u Poliklinici i u Platonovoj ulici, a nakon 20 časova pacijente će zbrinjavati Služba hitne medicinske pomoći,

Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku, od sedam do 20 časova, pružaće usluge u centralnoj laboratoriji u objektu Poliklinike dok će laboratorijske usluge od 20 časova pacijenti dobijati u Službi hitne medicinske pomoći.

Služba hitne medicinske pomoći – 24 časa je na raspolaganju svojim korisnicima

Apoteka

Dežurna apoteka biće “1. maj” u Ulici Milana Tepića.

Javni prevoz

Autobusi saobraćaju kao nedjeljom.

Tržnica

Od osam do 15 časova.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button