Politika
Aktuelno

Đogo: Mnogima bi bolje bilo da podnesu ostavke

– Mnogima bi bilo bolje da podnesu sada ostavke nego da se dovedu u poziciju da se u nekim zrelim godinama vuku po sudovima. To će kad- tad morati da se desi – kazao je dekan Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Marko Đogo.

On je u intervjuu Glasu Srpske rekao da se za Republiku Srpsku borila jedna generacija, ali da je odnos prema istoj toj Republici Srpskoj danas poražavajući.

– Mnogima bi bilo bolje da podnesu sada ostavke nego da se dovedu u poziciju da se u nekim zrelim godinama vuku po sudovima. To će kad- tad morati da se desi – poručio je Đogo.

– Niko nije odgovarao, ali kod nas se ljudi sve više uzdaju u to da zakon nikada neće zaživjeti. Kod nas imate situaciju da se medicinskim radnicima isplaćuju neto plate, ali bez poreza i doprinosa. To je drastično kršenje zakona. Ako ova država ikada zaživi, direktori svih bolnica i domova zdravlja moraće u zatvor – kazao je Đogo.

On dalje navodi da su u neravnopravan položaj dovedeni privatni i javni sektor, jer u privatnim preduzećima ako do određenog datuma u mjesecu ne uplatite poreze i doprinose dolazi inspekcija, odmah piše drastične kazne.

“Za Republiku Srpsku borila se jedna generacija, ali ovo kako se mi odnosimo prema njoj je poražavajuće, jer ta neozbiljnost da dopustite nekome da isplaćuje platu bez doprinosa je za sjesti i plakati”. kazao je dekan Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Izvor
Bn portal

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button