Sport
Aktuelno

Đoković pušten kući nakon hirurškog zahvata: Šta sad čeka Novaka u “operaciji Olimpijske igre”

Novak Đoković je u srijedu imao hirurški zahvat na koljenu desne noge nakon što je pocijepao meniskus u duelu 4. kola Rolan Garosa protiv Franciska Serundola.

Jedan od najboljih sportista svijeta je istog dana napustio sportsku kliniku u centru Pariza i posvetio se oporavku.

Novak Đoković je u srijedu bio podvrgnut operaciji, nakon što je u meču 4. kola protiv Franciska Serundola, pocijepao meniskus desnog kolena.

Zahvat je obavljen u privatnoj sportskoj klinici Ramsay Santé, koja je 2011. godine otvorila 21 specijalizovani centar širom Francuske. Kako je moglo da se sazna, zahvat je obavio mlađi doktor.

U Parizu je i dobra vijest potvrđena Sportalu: odmah nakon operacije, Đoković je pušten kući. Uskoro bi Nole mogao da počne sa rehabilitacijom, odnosno za desetak dana bi mogao da počne da trči pravolinijski.

Cijeli oporavak trebalo bi da traje oko tri sedmice, a Đoković će 99% preskočiti Vimbldon, ali će učestvovati na Olimpijskim igrama, gdje će pokušati da osvoji zlato, jedino odličje koje mu u bogatoj karijeri nedostaje.

Koliko je Novak motivisan da sebi i Srbiji donese zlatno odličje sa Igara najbolje govori podatak da nije mnogo razmišljao već je donio odluku da ode na operaciju odmah. To govori o ozbiljnosti njegove namjere da bude najbolji na Igrama.

Sezonu na travi će, kako stvari stoje sada, preskočiti, ali ne bi bilo iznenađenje da ga vidimo na šljaci na turnirima koji se održavaju neposredno pred Olimpijske igre. U to vrijeme na programu su turniri u Hamburgu, Gštadu, Baštadu i Njuportu (posljednji nije realan jer neće Đoković ići u Ameriku, pa se vraćati u Evropu). Realno bi bilo da neki od tri nabrojana turnira daju osvajaču 24 grend slem titule vajld kartu.

Podsjetimo, on se povrijedio u duelu protiv Franciska Serundola, a za povredu je okrivio loše stanje terena.

– Uslovi koje imamo ove godine su prilično neobični. Bilo je mnogo kiše, vlažno je, sve to utiče mnogo na podlogu. Znam ljude koji su zaduženi za održavanje terena dugo godina, i imam dobar odnos sa njima. Pričao sam sa jednim od njih danas, kada sam se zagrijavao nekoliko sati prije mog meča. Danas je bilo sunčano, poslije nekoliko dana tokom kojih smo imali kišu. To je uticalo na teren, pogotovo gornji sloj šljake. Ne znam tačno šta su uradili. Čini se da je jedan dio uklonjen, tako da je bilo malo šljake na terenu. Zbog suvih uslova, bilo je veoma klizavo – objasnio je Novak na konferenciji za medije poslije pobjede nad Serundolom.

Potom je dodao:

– Povreda koljena koju sam doživio danas je bila zbog toga. Klizanje je sastavni dio igre, ali ga je danas bilo previše. Proklizao sam i pao na šljaku mnogo puta u mom životu. Na travi je bilo isto tako… Ali danas je bilo previše – rekao je Đoković, piše Sportal.

Tražio je Novak da češće izlaze ljudi sa četkama, te da se teren pokvasi. Međutim, njegov zahtjev prvobitno nije prihvaćen.

– Razgovarao sam sa sudijom, pitao sam da li je bilo moguće da počisti teren? Razumijem da nije moguće tokom svake promjene, ali tokom druge, treće… Da ne čekamo da se set završi, već da se više vodi računa o terenu. Rekla je da će provjeriti i razgovarati sa supervizorom. Odgovor je bio ne. Tražio sam da supervizor dođe, da mi objasni zašto je to tako. Gledajte, ne želim da upirem prstom, da krivim nekoga, grupu ili pojedinca. Pokušavam da razumijem cijeli ovaj proces i kakvu štetu pravi redovno brisanje terena – uostalom, to stalno radimo patikama. Zapravo, to pomaže igračima. Kada proklizavate, zapravo uklanjate šljaku, tako da u određenim dijelovima nje uopšte nema, tu je samo beton. Znam da trenutno određeni članovi mog tima razgovaraju sa organizatorima, pokušavamo da razumijemo zašto je to tako komplikovano i zbog čega uvijek dobijamo negativan odgovor. Ne razumijem – rekao je Đoković.

(Srpska info)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button