DruštvoPolitika
Aktuelno

(FOTO)Stanivukovićevi najbliži saradnici počašćeni sa 360.000 KM

Za prve dvije i po godine rada nove gradske administracije gradonačelnik Banjaluke je izdvojio 358.988 KM za svoje najbliže saradnike. Ovo bezobzirno uzimanje iz gradske kase pokušali su da opravdaju kao naknade za najsloženije poslove i za otežane uslove rada.

Gore naveden iznos podijeljen je na 16 Stanivukovićevih najbližih saradnika.

Najveću naknadu na osnovnu platu dobio je Vladimir Grujić, 33.690 KM. A drugu najveću naknadu imala je nesuđena zamjenica gradonačelnika koja izgleda da platu zamjenika dobija sve vrijeme iako je prijedlog da ona bude na toj poziciji odbijen. Naime njena naknada iznosi 29.366KM.

U dokumentu ispod možete vidjeti sve iznose koje su primili Draškovi najbliži saradnici za 2021. , 2022. i prvu polovinu 2023. godine.

Nas sada zanima kakvi su to otežani uslovi rada i da li je moguće da nakon godinu dana ovo još uvijek nije pojašnjeno.

Takođe bismo da podsjetimo da je u kampanji 2020. Stanivuković žestoko kritikovao bivšeg gradonačelnika zbog broja savjetnika i količine uzaludno potrošenog novca, a danas imamo priliku da vidimo da ne samo da je nastavio koracima svoga prethodnika, Stanivuković ga je odavno nadmašio.

Stanivuković je čak i kažnjen sa 15.000KM od strane ministarstva finansija RS jer naknade koje su isplaćene za ovih 16 najbližih saradnika nisu isplaćene u skladu sa važećom odlukom vlade RS koja reguliše tu oblast. Nakon toga mu je iz vlade stigao i nalog za ukidanje naknada za rad pod otežanim uslovima za 15 saradnika.

Ovim potezima gradonačelnik Banjaluke samo dokazuje da je on ipak samo još jedan u nizu mnogih koji nisu znali da rukovode gradom i raspolažu novcem na pravi način. Stanivuković je samo nastavio dobro poznatu praksu SNSD-a.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button