Politika
Aktuelno

“Gradonačelnik OPET POPUSTIO u korist gradskih neimara” Ješićeva poručila da je park kod “Delte” postao sporedna stvar i pokriće za što skuplji kvadrat stana

Kada se prvi put u Skuptini grada pojavila tema parka iza “Delte”, bila sam zaista zadovoljna, jer Banjaluci trebaju parkovi i to pravi parkovi. I sama sam u kampanji 2020. godine promovisala jednu takvu ideju.

23.Apr,2024.

13:17

FacebookWhatsAppXViber

Skupština većina je bila protiv izgradnje parka i neki odbornici su se čak šalili da će usvojiti taj regulacioni plan ako se dio odvoji za izgradnju zgrada. Upravo novi regulacioni plan „Aleja-Park“ pokazuje da kod nas svaka šala postaje zbilja i da je gradonačelnik opet popustio u korist gradskih neimara rekla je ovo Dijana Ješić, odbornica Narodnog fronta u Skupštini grada Banjaluka.

Kaže da je ostala zatečena ovom odlukom gradskog rukovodstva, jer to nije ono što je i sam gradonačelnik propagirao u svojim medijskim nastupima. Nije joj čudno što se park već uveliko gradi, a regulacioni plan nije još usvojen, jer je to postala gradonačelnikova ustaljena praksa.

-Neki ispravan put bi bio da se usvaji regulacioni plan, uradi idejno rješenje, pribave sve dozvole, raspiše tender za izvođača radova, a mi ovdje, izgleda, sve imamo, sem regulacionog plana – ističe Ješićeva.

Iznenađena je što ovim regulacionim planom nije ucrtan teniski teren, odnosno, kabriolet dvorana gdje se igrao turnir Srpska open, a za koji je Grad izdvojio značajna sredstva.-Kako je moguće da dvorane nema sada u regulacionom planu? Kad regulacioni plan nije mijenjan kad se ona pravila, trebalo ju je sad uplaniti, jer ona tamo stoji. Doduše, u neprepoznatljivom izdanju. Istina je da ona ni danas nije prešla u ruke Grada, iako je bilo predviđeno Odlukom skupštine da je nakon turnira Teniski savez preda Gradu na upravljanje. Gotovo sve oko dvorane je bilo nezakonito i netransparentno. Kao što ćemo pamtiti prethodnu administraciju po prevari zvanoj Eko Toplana, tako ćemo ovu pamtiti po prevari zvanoj teniska dvorana – navodi Ješićeva.

Dodaje kako je gradonačelniku, izgleda, samo bitno da se gradi i da nema veze što nema dozvola, nije po zakonu i što time pogoduje samo interesima velikih građevinskih firmi.

-Pa i za ovaj park, za koji nije mogao dobiti saglasnost većine dok nije uplanio zgrade, reći će da je istorijski poduhvat i pobjeda. Od ideje koja je bila sjajna, dobijamo samo pola onog obećanog i onda je to truo kompromis, a u kompromisu uvijek neko gubi. U ovom slučaju gubimo svi osim velikih investitora. Ovdje je jasno da je park postao sporedna stvar i, nažalost, samo pokriće za što skuplji kvadrat stana. A istorijski u svemu ovome je broj zgrada izgrađenih u jednom mandatu, kao i broj projekata urađenih mimo zakona, te broj miliona utrošenih nenamjenski mimo budžeta – zaključuje Ješićeva

Izvor
Српска инфо

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button