Politika
Aktuelno

Grmuša otvoreno: Neću podržati Stanivukovića

“Neću dati podršku Dršku Stanivukoviću za gradonačelenika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima jer on promoviše politiku u koju ne vjerujem”, rekao je potpredsjednik PDP-a Milko Grmuša u rubrici “Bez uvijanja” Jutarnjeg programa BN televizije.

Grmuša je rekao da je on napisao oko 70 odsto programa obnove “Nova Banjaluka”, na kojem su dobili podršku 2020. godine, programa obnove PDP-a i ključne političke dokumente.

“U tom sa utkao znanje, dušu i srce i ne mogu da dozvolim da neko pljuje po tim vrijedostima. Za taj rad sam dobio podršku u stranci i u njoj ću ostati dok se toga bar formalno podržava. Ne mogu da podržim put kopiranje svega najgoreg što se dešava u Srpskoj i autošovinistički odnos prema narodu koji se posmatra glupim i lakomislenim”, istakao je Grmuša.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Grmuša je rekao da Srpska ne može imati fer i demokratske izbore u oktobru jer se, kako je rekao, ne zna po kom izbornom zakonu se izlazi na izbore.

“Ako s usvoji Izborni zakon Srpske i kažete da želite da budete u biračkom odboru po tom zakonu, sami ste sebi napisali prijavu po Krivičnom zakonu BiH i obrnuto”.

Postavlja se pitanje, kaže dalje Grmuša, da li je to možda nekome i bi cilj.

“Da li je cilj da se smanji izlaznost, da se ljudima ubija volja za bilo kakvom vrstom promjene, da postojeći ključni politički akteri ostanu ovdje još pet ili deset godina kao nezamjenljivi, te da svojim partnerima u zemlji i inostranstvu kažu da nemaju drugim sem njih?”, upitao je Grmuša.

Više pogledajte u rubrici Jutarnjeg programa BN TV “Bez uvijanja”:

Izvor
Bn portal

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button