Politika
Aktuelno

Integral tužio HET, obustavljeni radovi na izgradnji mosta

Ne prestaje saga sa izgradnjom famoznog mosta na Trebišnjici, koji je trebao biti završen. Ponovo su obustavljeni radovi na mostu a izvođač, firma Integral inženjering iz Laktaša, tužila je investitora, Hidroelektrane na Trebišnjici, jer nisu na vrijeme platili radove.

Problemi traju od samog početka radova, u toku kampanje za lokalne izbore 2020. godine kada su zbog izbora i manipulacije građanima počeli radovi, na vrat na nos, al što se grbo rodi vrijeme ne ispravi. Most ne vodi nigdje, iz brda u ništa, 15 miliona maraka je bačeno u vjetar, a treba postaviti pitanje odgovornosti čelnika HET-a.

Ovo na svom blogu tvrdi Nebojša Vukanović, šef poslaničkog kluba Liste za pravdu i red u NSRS.

On dalje navodi da sadašnja obustava ima i pozadinu, oko isplate radova na probijanju i betoniranju tunelu za Hidroelektranu Dabar.

Tunel je, kako otkriva Vukanović, trebao da se buši krticom, po projektu, ali je HET izašao u susret Integralu i dozvolio da se probija miniranjem, što stvara velike preklope koje treba ispuniti betonom, a Integral mimo Ugovora traži da troškovi idu na teret investitora.

Izvor
Bn portal

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button