Politika
Aktuelno

KAKO JE BORENOVIĆ UNIŠTIO NEKADA RESPEKTABILNI PDP

Partija demokratksog progresa, nekada respektabilna partija na političkom nebu Republike Srpske, sve više postaje Privatna Draškova Partija, što je pravi naziv za sadašnju skraćenicu PDP.

Nećemo širiti priču o cijeloj genezi kako je PDP postala Privatna Draškova Partija, jer bi to zahtijevalo isuviše redova teksta, već ćemo se osvrnuti samo na nedelju koja je iza nas.

Naime, u nedelju se održao Sabor Gradskog odbora PDP, na kojem su birani organi stranke u gradu Banjoj Luci. Isti dan, Milko Grmuša, kao potpredsjednik PDP-a („pravog“ PDP-a) je na pres konferenciji ispred teniskih terena kritikovao i rad Gradske uprave i samog gradonačelnika u vezi bačenih 55, ili po Grmušinim riječima, 70 miliona maraka, na kako je rekao, citiramo, „najpromašeniju investiciju u Jugoistočnoj Evropi“.

Na Saboru Gradskog odbora Privatne Draškove Partije (novog PDP-a) Grmuša se nije pojavio. Nije se pojavio ni Mladen Ivanić, niti Igor Crnadak, a ni Mira Pekić, koja je i potpredsjednik stranke i poslanik i Predstavničkom domu.

Ali je rame uz rame sa Stanivukovićem stajao Branislav Borenović, čovjek koji snosi najveću odgovornost što je Partija demokratskog progresa postala Privatna Draškova Partija. Šta je pozadina njegove servilnosti prema Stanivukoviću, možemo samo da pretpostavimo.

Dodikov kandidat, Draško Stanivuković, izabrao je 5 potpredsjednika Gradskog odbora svoje nove i privatne stranke, a među njima i potpredsjednicu koja nije znala da izgovori Partija demokratskog progresa, pa je umjesto progresa rekla procesa. Radi se o novoj uzdanici Stanivukovića, Adriani Basari, koja je umjesto Partija demokratskog progresa rekla “demografskog procesa” i sa kojom ćemo se baviti u nekom od narednih tekstova.


Sa žaljenjem konstatujemo činjenicu da je Stanivuković uz pomoć Borenovića ugasio nekadašnji PDP, a da je svoj privatni dio te stranke podveo pod šinjel Milorada Dodika, što je svima koji prate politička dešavanja već odavno jasno.

Ali i sa radošću možemo konstatovati da i Dodik i Stanivuković trče svoj počasni krug, svaki na svoj način.

Da li će se PDP uspjeti povratiti od udarca koji im je zadao dvojac Stanivuković/Borenović zavisi od zdravih struktura kojih još uvijek ima u toj stranci i od njihove snage i želje da to urade. Vrijeme koje je pred nama će to i pokazati.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button