Politika
Aktuelno

KAKO JE MIRNA SAVIĆ-BANjAC POSTALA SMILjANA MORAVAC-BABIĆ?!

Jedna od potpredsjednica Gradskog odbora PDP, ovog novog PDP kojem smo dali pravi naziv za ovu skraćenicu – Privatna Draškova Partija, je i Mirna Savić-Banjac.

Mirna Savić-Banjac je prije PDP bila član i osnivač narodnog pokreta „Banja Luka zove“ zajedno sa aktuelnim odbornikom Sašom Lazićem Medom, dok su oboje prije osnivanja pokreta zajedno napustili NDP kada je Čavić pristupio Dodikovoj koaliciji.

Postavlja se pitanje kako je Mirna Savić bila toliko ogorčena kada je Čavić izvršio izdaju opozicionih glasača priklanjajući se Dodiku, a ne smeta joj kada je to isto uradio Draško?!
Na platformi toga da nije htjela biti u NDP, stranci koja se priklonila Dodikovoj politici, Mirna Savić je jahala pune dvije godine.

Nakon što nije uspjela ući u skupštinu grada na lokalnim izborima 2020. godine sa liste „Banja Luka zove“, Mirnu Savić-Banjac Draško zapošljava kao svoju savjetnicu u Gradsku upravu.

I u tome skoro da ne bi bilo ništa sporno osim u dijelu koji se odnosi na Draškovu simbiozu sa Dodikom protiv koje Mirna Savić nema ništa i o čemu već duži period ili ćuti ili to pravda potrebom za institucionalnom saradnjom.

Tokom cijele 2022. godine, Mirna Savić, u želji da se prikaže kao nestranačka ličnost, iako nije bilo jasno da li je ili nije napustila pokret „Banja Luka zove“ glumi politički nezavisnu personu, da bi se ipak našla na listi PDP u izbornoj jedinci 3 kao jedna od onih poslanika za koje je Draško kod Branislava Borenovića obezbijedio siguran prolaz za narodnog poslanika dajući joj visoko mjesto na listi.

Ipak, dobri poznavaoci prilika kažu je PDP-u Savić-Banjac zvanično pristupila tek nedavno kada je Draško od starog PDP-a napravio Privatnu Draškovu Partiju.

Mnogi opozicioni simpatizeri i protivnici režima Milorada Dodika s pravom se već duže vrijeme pitaju kako je moguće da Mirna Savić koja se dugo predstavljala kao ljuti opozicionar, ćuti kao zalivena na Draškov politički zaokret, poznatiji kao simbioza i sinergija sa Dodikom.

Takođe, indikativna je i to da je gospođa Savić-Banjac jedna od najžešćih branilaca Draškove simbioze. Po potrebi, Mirna Savić-Banjac ulazi u duele i sa Nebojšom Vukanovićem kada on javno i sa pravom kritikuje Stanivukovića zbog političke izdaje. Toliko je žustra i ostrašćena u odbrani Draškove izdaje, da prijeti da ugrozi poziciju Smiljane Moravac-Babić.

Očigledno je da sve ima svoju cijenu. Ne samo u radnom mjestu koje Savić-Banjac ima u Gradskoj upravi nego i mnogim drugim poslovima koje ona i njeni dobijaju od Gradske uprave.
Urbana legenda kaže da Mirna Savić-Banjac još samo nije uspjela izdati Čak Norisa.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button