Politika
Aktuelno

Ko se prepao? Zašto nema redovnog zasjedanja NSRS?

Ušli smo u 5. mjesec 2024. godine a za svo ovo vrijeme održana je samo jedna redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, a iako je puno važnih tema, pitanja i zakona koje treba razmatrati nažalost još nema ni najave kada bi trebala da se održi sjednica Kolegijuma a onda i redovna sjednica Narodne skupštine Srpske.

Piše: Nebojša Vukanović

Univerzalac Stevandić očito ima prešnijih i važnijih poslova od vođenja sjednice i Skupštine, moguće i na UKC-u, gdje je ljekar ali i desna ruka direktora Vlade Đajića, zamjenik direktora za javne nabavke na UKC-a Banjaluka, treba spremiti bijelu zastavu i prijaviti Ujedinjenu Srpsku po Šmitu na Lokalne izbore, pa vjerovatno vrijedni pregaoc ne stiže na sve strane.

Bruka je i sramota šta je Stevandić uradio od ključne institucije kakva je Narodna skupština Republike Srpske, od sramnog načina vođenja sjednica, ophođenja prema poslanicima opozicije, incidenata i tenzija koje stalno izaziva svojim krajnje neprimjerenim komentarima, prekidima, ispadima, oduzimanjem riječi pa do fizičkih obračuna i napada na poslanike, „nabadanja“ glavom čak i potpredsjednika Skupštine Rankića, od čeka ne preza u više navrata.

Stalno odlaganje sjednica i opstruisanje razgovora o ključnim pitanjima Republike Srpske i društva, te gaženje odluka koje se usvajaju, samo je vrhunac uništavanja i uzurpacije Narodne skupštine Srpske, koje mora prestati a Skupština se osloboditi od nasilja i ponižavanja.

Drug Stevandić je za N1 izjavio da će on i Dodik gutati žabe i izaći na Lokalne izbore koje je raspisao CIK BIH po pravilima i Izbornom zakonu BiH koji je nametnuo Kristijan Šmit, tako legitimisati i zgaziti Narodnu skupštinu Republike Srpske, koja je nedavno usvojila Izborni zakon Srpske, koji uprkos tome nije stupio na snagu i nije objavljen u Službenom glasniku Republike Srpske, čime je grubo ponižena ključna institucija.

Gutač žaba se očito prepao sjednice, jer je svjestan da će se tek tamo nagutati žaba i podnijeti račune narodu zbog sramnih poteza, lakrdije, ponižavanja i poigravanje sa Skupštinom, pa uporno odlaže redovnu sjednicu.

Prethodna u martu je zakazana tek nakon što sam objavio tekstove i pitao šta se čeka, a nadam se da će naredne sedmice zakazati i održati sjednicu Kolegijuma  Narodne skupštine Republike Srpske, jer na koliko bježali i izbjegavali javne rasprave i polaganje računa ne mogu pobjeći istine i pravde, kao niti od zakona i ruke pravde pravosuđe, koje se mora osloboditi i koje će istražiti mnoge afere i uloge svih, od korona nabavki i crvenog kombija do beogradskih nekretnina i tajnih računa.

Izvor
Бн портал

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button