Bez kategorije

Ko su dobitnici Zlatne lopte FSS-a? Poznato kome će biti uručena nagrada za 2023. godinu

Tradicionalno, završetak godine predstavlja period kada se u svim sportskim disciplinama uručuju pojedinačna priznanja. Kada je reč o srpskom fudbalu, vrhunac je dodela Zlatne lopte koju s ponosom dodeljuje Fudbalski savez Srbije. Otkriveni su dobitnici ovog prestižnog priznanja za 2023. godinu.

Na preporuku Stručnog odbora pod vođstvom Stanislava Karasija, Odbor za hitna pitanja je doneo odluku da ovogodišnji dobitnici budu selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, najuspešniji strelac nacionalnog tima svih vremena, Aleksandar Mitrović, i kapitenka ženske reprezentacije, Violeta Slović.

Stojković je po četvrti put izabran za trenera godine a ovu nagradu je osvajao 2016. godine, 2021. i 2022. Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije, Aleksandar Mitrović, osim ovogodišnjeg ima još i priznanja iz 2018. i 2022. godine dok je još bio član engleskog Fulama. Kapiten ženskog fudbalskog tima Srbije Violeta Slović takodje nije po prvi put dobitnica. Ovo priznanje je dobila i 2019. godine.

Svečana dodela trofeja biće održana 29. decembra u hotelu “Hajat”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button