Politika
Aktuelno

“Lažni predsjednik pokazao da je spreman žrtvovati Srpsku, srpski narod i Srbiju”

„Milorad Dodik, inače lažni predsjednik, današnjim nastupom u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokazao je po ko zna koji put da je avanturista koji je spreman žrtvovati Republiku Srpsku, srpski narod i Srbiju za svoje lične interese“, izjavila je predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić.

„Pokazao je to navodnim ultimatumom, kako je to rekao „kolektivnom Zapadu“, partnerima iz vlasti, a na kraju i ultimatumom prema samom narodu Republike Srpske čije interese bjesomučno gazi djelovanjem koje nema nikakav dodir sa racionalnom politikom. Ističem da političko i svako drugo djelovanje Milorada Dodika sa racionalnom i odgovornom nacionalnom politikom nikada nije ni imalo dodir“, navela je Trivićeva. 

Ona ističe da je protiv bilo kakvih nametanja, pa tako i ovih posljednjih, ali je činjenica da Dodik i njegovi partneri nisu učinili ništa na poboljšanju integriteta izbornog procesa. Trivićeva kaže da je Dodik zajedno sa svojim prijateljem i mentorom Draganom Čovićem radio isključivo na tome da se kroz izborni proces artikulišu interesi Čovića, a ne da se ispuni izborna volja građana.

„Uostalom, i Milorad Dodik, i Dragan Čović, i Bakir Izetbegović, kojeg Dodik ponovo priziva u vlast na državnom nivou, su vrlo vješti, reklo bi se velemajstori u gaženju izborne volje građana, zahvaljujući čemu već predugo opstaju na vlasti. Istini za volju, Bakir Izetbegović je u posljednjoj rundi izbornih prevara ispao iz vlasti“, kazala je Trivićeva.

Ubijeđena je da je Dodikov pokušaj uvlačenja Srbije u svoj obračun sa Zapadom samo još jedan u nizu udara na Srbiju, koji mu neće proći.

Trivićeva ističe da svi koji su gledali Dodikov istup danas, trebaju biti svjesni da nikada i ni pod kojim uslovima ne treba da prate njegove postupke, niti sulude politike, već da insistiraju na vraćanju moći u institucije, koje je Dodik učinio praznom formom stavljajući ih u svoje šake i šake poslušnika oko sebe.

„Već je krajnji čas da Srbi prestanu biti taoci Milorada Dodika, koji je očigledno potpuno izgubljen u vremenu, prostoru, na Planeti, u galaksiji i svemiru“, dodaje Trivićeva i zaključuje: 

„I za kraj, najbolju sliku ko je zaista Milorad Dodik, predstavio je Milorad Dodik, pokazujući onu gutu novca, koji mu je očigledno uvijek bio jedini i isljučivi interes, te cilj političkog djelovanja, a koji ostvaruje osiromašenjem naroda i enormnim ličnim bogaćenjem.“

Izvor
БН ПОРТАЛ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button