Politika
Aktuelno

Mještani ispred kamiona: Stop za kopanje šljunka iz Drine

Predstavnici firme Bukom prom iz Vlasenice ne odustaju od vađenja šljunka iz Drine. Mještani kažu da ovo neće dozvoliti. Stali su sa druge strane spremni da brane Drinu.

Stigli su sa kamionima i u pratnji nadležnih inspektora da započnu vađenje šljunka iz rijeke Drine kod mjesta Polom kod Bratunca. Mještani kažu da ovo neće dozvoliti. Stali su sa druge strane spremni po svaku cijenu braniti Drinu.

Podsjećamo da je Firma Bukom prom iz Vlasenice prošle godine sklopila ugovor sa Vodama RS kojim je odobreno čišćenje korita i eksploatacija šljunka, ali tada nije bio riješeno pitanje pristupnog puta lokaciji.

Na teren su izašli predstavnici Ministarstv za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske. U prisustvu inspektora, predstavnika firme Iz Vlasenice, i Voda RS tada je sačinjeno rješenje kojim se do daljeg obustavljaju radovi na ovom lokalitetu dok se 
ne obezbjedi pristupni put i dostavi dokaz o vlasništvu nad parcelama preko kojih bi mašine išle i gdje bi se izvađeni materijal odlagao.

Iz Bukom proma su kazali da su od nadležnih institucija dobili sve potrebne dozvole da započnu posao. Riješili su,kažu, pitanje pristupnog puta i sada čekaju nadležne inspektore da ih uvedu u posao.

Mještani kažu da od toga neće biti ništa. Umjesto da Republika ulaže u prirodna bogatstva ona kažu dozvoljava njihovo uništavanje.

Izvor
Бн портал

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button