Društvo
Aktuelno

Mještani Verića i Bistrice protiv trase budućeg auto-puta

Mještani Gornje Lamovite, Bistrice i Verića protive se dijelu trase auto-puta Banjaluka – Prijedor koja prolazi kroz njihova sela i poručuju da neće odustati.

Posljednji protest je održan sredinom februara ove godine kada pojedini stanovnici ovog kraja nisu dozvolili procjeniteljima iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove da procijene vrijednost njihove imovine zbog eksproprijacije.

Oni traže da se zacrtana trasa gradnje auto-puta koja prolazi preko njihovih naselja, promijeni i kažu da im je više puta obećano da će se to i dogoditi, ali su kako ističu prevareni.

Budući auto-put Prijedor-Banja Luka po sadašnjoj ucrtanoj trasi ruši 33 stambena objekta i desetine pomoćnih. Stanovnici ovog dijela Potkozarja podsjećaju da se sa promjenom trase u susret izašlo mještanima Kozarca i Ivanjske, ali ne i njima. Napominju i to da se mnogi koji su pristali na otkup zemljišta žale na cijenu koja je ponuđena. 

Mještani Gornje Lamovite, Bistrice i Verića poručuju da su izvarani i da nijedno obećanje koje im je dato nije ispunjeno i pitaju se  “zašto je trasa morala ići posred sela“ kada postoje dvije alternativne rute sa mnogo manje objekata. Najavljuju da će se ponovo okupiti i to radikalnije pred Palatom Predsjednika Republike Srpske.

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button