Politika
Aktuelno

Najavljeno novo okupljane!! Štrajk rudara i dalje traje!

Radnici Rudnika i termoelektrane Ugljevik ne odustaju od štrajka.

Na sjednici skupštine sindikalne organizacije RiTE Ugljevik, koja je održana danas, odlučeno je da se u četvrtak, 28. marta, ponovo okupe rudari ispred upravne zgrade i iskažu svoje nezadovoljstvo i iznesu ponovo zahtjeve koji se tiču funkcionisanja ovog preduzeća.

Ovo je za BN TV potvrdio predsjednik sindikalne organizacije Boban Benović.

Radnici smatraju da koncesija za eksploataciju uglja na ležištu „Istok dva“ treba da se dodjeli Termolektrani Ugljevik jer je to jedino ležište iz kojeg se može obezbjediti ugalj za nesmetan rad do 2050. godine.

Podsjetimo da je Vlada tu koncesiju dala ruskom oligarhu Rašidu Serdarovu, protiv čega su radnici. Iz Vlade nisu voljni da raskinu koncesiju datu Serdarovu, nego su tražili dodatno vrijeme za usaglašavanje.

Štrajk rudara traje od kraja prošle sedmice. Pored zahtjeva da se raskine Ugovor o koncesiji sa ruskim oligarhom Rašidom Serdarovim, rudari su tražili i smjenu uprave.

Sindikalna organizacija je dala podršku akruelnom dirketoru RiTE i najavili da će početkom sledeće sedmice biti novi sastanak sa Vladom i Rašidom Serdarovim.    

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button