DruštvoPolitika
Aktuelno

Novac za doprinose radnika „Akvane“ leži na računima Grada

BANJALUKA – Iako se Grad Banjaluka kreditno zadužio sa 1,3 miliona KM kako bi se riješilo pitanje neisplaćenih poreza i doprinosa za radnike “Akvane”, te obaveze i dalje nisu izmirene, a novac leži na računima Grada.

Naime, Skupština grada je na prethodnom zasjedanju donijela odluku o ovom kreditnom zaduženju, ali prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića Grad nema zakonske mogućnosti da isplati taj novac.

Kako bi to pitanje riješili na današnjem Kolegijumu Skupštine grada odlučeno je da se na brzinu organizuje vanredna sjednica Skupštine grada kako bi odbornici odobrili set odluka koji će to omogućiti.

Sjednica je zakazana za danas.

“Kredit je podignut, ali ne možemo uložiti taj novac, tako da još nije riješeno pitanje neuplaćenih poreza i doprinose za radnike” rekao je Stanivuković.

Kazao je da su došli u takvu situaciju zato što je u zadnji tren na posljednjem zasjedanju  odlučeno da se ide sa kreditom kako bi se riješio ovaj problema, ali da nisu uspjeli sve pravno pokriti.

“Ne možemo mi za “Akvanu” uplaćivati poreze zato kroz Skupštinu grada mora proći odluka o novčanom ulaganju u „Akvanu“ koja predstavlja odluku o dokapitalizaciju preduzeća”, kazao je Stanivuković.

Podsjećamo, ovo je drugo kreditno zaduženje Grada Banjaluka za potrebe preduzeća „Akvana“. Lani se Banjaluka zadužila sa pet miliona KM i najveći dio tog novca je otišao na isplatu dugova ovog preduzeća.

Izvor
Capital.ba

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button